Srbija

Nedelja, 15.05.2011.

15:59

Vip investirao 14 miliona evra

Kompanija Vip mobajl u Srbiji je u prvom kvartalu u razvoj investirala blizu 14 miliona evra, što je sličan nivo investicija kao u istom periodu prošle godine.

Izvor: Beta

Default images

Član Upravnog odbora Vip mobajla Roland Hajdner rekao je da je taj operater mobilne telefonije u 2010. godini investirao 47,5 miliona evra, prevashodno u izgradnju sopstvene mreže.

"Ponosni smo na to da smo uveli prvu HSPA plus mrežu u Srbiji, najbržu mrežu na tržištu, trenutno u 12 većih gradova, a planiramo da u najkraćem roku brzim internetom pokrijemo najveći deo zemlje", rekao je on. Prema rečima Hajdnera, plan kompanije je da u narednih šest meseci nastavi sa razvojem sopstvene visokokvalitetne mreže, širenjem ponude proizvoda i usluga i da radi na rastu broj korisnika, posebno povećanju postpejd pretplatnika u odnosu na pripejd korisnike.

"Trudićemo se da privučemo još više malih i srednjih preduzeća i kompanija", rekao je član Upravnog odbora Vipa zadužen za finasije.

Hajdner je istakao da je Vip mobajl u prvom tromesečju 2011. povećao prihod na 30,2 miliona evra, što je 30 odsto više nego u istom periodu prethodne godine.

"Prihod pre kamate, amortizacije i poreza (EBITDA) ostaje pozitivan i u prvom tromesečju iznosi 4,3 miliona evra", rekao je, dodajući da je u istom periodu prošle godine kompanija bila u gubitku od pet miliona evra.

Vip je veoma dobro poslovao i zabeležio rast u svim segmentima poslovanja u prvom kvartalu 2011. godine, a rast prihoda je, kako je naveo Hajdner, direktan rezultat povećanja broja korisnika i povećanja mobilnog saobraćaja.

Kako je istakao Hajdner, Vip ostaje najveći grinfild investitor u Srbiji, pošto je od 2007. godine u poslovanje uložio 660 miliona evra, uključujući i od 320 miliona evra za kupovinu licence.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ruski tankeri stoje prazni širom sveta?

Gotovo svaki ruski naftni tanker koji je pod sankcijama stoji nekoliko meseci nakon uvođenja ograničenja, što pokazuje kako sankcije SAD mogu da poremete lanac snabdevanja ruskom naftom.

8:03

21.5.2024.

1 d

Svet

Sledi novi talas bankrota? Ovaj sektor puca

Nakon rasta u februaru, nemački ugostitelji su u martu opet poslovali slabije. Promet je realno opao za 2,4 odsto, a nominalno za 1,5 odsto, saopštio je u utorak Savezni zavod za statistiku.

19:22

21.5.2024.

1 d

Podeli: