Objavljeni tenderi: Dobijamo još tri brze saobraćajnice

Putevi Srbije objavili su javne nabavke za izradu planova, projekata i studija za gradnju tri brze saobraćajnice.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 04.08.2021.

11:57

Objavljeni tenderi: Dobijamo još tri brze saobraćajnice
Ilustracija: Depositphotos, diyan_nenov

U pitanju su: Golubac – Donji Milanovac –Brza Palanka, Kladovo–Negotin i brza saobraćajnica Kragujevac – Mrčajevci (Gružanski koridor).

Reč je o javnim nabavkama za izradu prostornih planova područja posebne namene (PPPP), idejnih projekata i studija opravdanosti za izgradnju brzih saobraćajnica.

Brze saobraćajnice Golubac – Donji Milanovac – Brza Palanka i Kladovo – Negotin povezaće brze saobraćajnice koje se prostiru od petlje Požarevac na auto-putu Beograd–Niš, preko Požarevca, Velikog Gradišta i Golupca sa Donjim Milanovcem i Brzom Palankom, kao i Kladovo sa Negotinom preko Brze Palanke.

Trasa po postojećim državnim putevima je dužine oko 146 kilometara, prenosi eKapija.

Pao dogovor: Povezuju se banje u Srbiji FOTO

Trasa budućeg kotidora sastavljena je od budućih deonica Golubac–Kožica, Kožica–Boljetin, Boljetin – Stara Oreškovica, Stara Oreškovica – Brza Palanka i Kladovo–Negotin, navodi se u projektnom zadatku.

Vrednost posla je 500 miliona dinara, a tender ističe 7. septembra.

Drugi tender, čija je vrednost 180 miliona dinara, odnosi se na projektovanje Gružanskog koridora, za koji je, takođe, urađen generalni projekat i prethodna studija opravdanosti.

U projektnom zadatku navodi se da okvirna granica Prostornog plana obuhvata delove teritorije gradova Kragujevac i Čačak, kao i opštine Knić, sa pripadajućim katastarskim opštinama na celom koridoru.

Trasa budućeg koridora ići će od planirane Severne obilaznice grada Kragujevca, a usvojena varijanta koridora se pruža preko teritorije naselja Stanovo (grad Kragujevac), kroz atare naseljenih mesta i katastarske opštine Dragobraća i Ðuriselo, sve do Vučkovice u opštini Knić. Od Vučkovice dalje kroz teritoriju opštine Knić, prolazi kroz atare naseljenih mesta i katastarske opštine Raškovići, Dragušica, Toponica, Kusovac, Radmilović, Pretoke i Bumbarevo Brdo do naselja Bare.

"Industrijska zona gotova sledeće godine"; "Treba više da se oslanjamo na domaće znanje"

Na teritoriji Čačka, usvojena varijanta prolazi kroz naseljena mesta Voljavča, Bečanj, Mrčajevci i Katrga, gde se priključuje na budući Moravski koridor.

Ovaj tender ističe 6. septembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

7 h

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: