Projekat od 1,5 miliona evra: "Očekuje se sve veći broj putnika i kruzera u Srbiji"

Ministarka građevinarstva danas je razgovarala sa predsednikom opštine Zemun Dejanom Matićem o realizaciji projekta izgradnje međunarodnog pristaništa u Zemunu.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 20.02.2020.

13:21

Projekat od 1,5 miliona evra:
Foto: Depositphotos, Violin

Mihajlovićeva je istakla da je međunarodno pristanište u Zemunu izuzetno važan projekat za Srbiju jer će doprineti sve većem broju putnika i kruzera koji pristaju u zemlju.

"Država poslednjih godina mnogo investira u vodni saobraćaj i ta ulaganja iznose oko 350 miliona evra. Naš cilj je da Srbiju vratimo na mapu vodnih koridora i završetkom ovog projekta tome ćemo doprineti. Ministarstvo je tu da pruži svu neophodnu podršku i pomoć", rekla je ona.

Izgradnja međunarodnog pristaništa u Zemunu započela je polovinom prošle godine, a vrednost projekta iznosi 1,5 miliona evra, navodi se u saopštenju Ministarstva građevinarstva.

Matić je naveo da se na taj projekat čekalo decenijama i da će Zemun njegovim završetkom ojačati svoje potencijale u turističkom smislu.

Sastanku su prisustvovali gradska sekretarka za inspekciju Sonja Božović i direktori Agencije za luke i JVP "Beogradvode".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: