Srbija gradi šest novih auto-puteva: Na proleće radovi kod Pločnika

Na proleće počinje izgradnja jednog od šest novih auto-puteva, od Niša do Pločnika.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 14.11.2019.

16:57

Srbija gradi šest novih auto-puteva: Na proleće radovi kod Pločnika
Foto: Depositphotos, diyan_nenov, 13944141

Izgradnju novog auto-puta najavila je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović.

Ona je, na sastanku s gradonačelnikom Niša Darkom Bulatovićem, rekla da su u pitanju "projekti koji su važni ne samo za grad, već i za Srbiju".

"U Nišu se gradi više nego ikada. Za Vladu Srbije nema razlike između severa i juga, ulažemo u sve delove zemlje jer nam je u interesu da građani žive bolje", kazala je Mihajlovićeva.

Ona je rekla i da je dogovoreno da "na proleće krene izgradnja državnog puta od Malče do Proseka, kao i sanacija lokalnog puta od Proseka do Jelašnice, koji je oštećen tokom izgradnje auto-puta".

Bulatović je istakao i da "Niš danas ima stabilne javne finansije kao i da najbolju saradnju ima sa Ministarstvom građevinarstva".

"Gradimo socijalne stanove, kao i stanove za izbeglice i bezbednosne snage, rekonstruisali smo 55 saobraćajnica u Nišu, gradimo vrtiće, novi naučnotehnološki park i spremni smo da uz vašu podršku nastavimo da unapređujemo kvalitet života u Nišu", rekao je Bulatović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

10 h

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: