Srbija

Nedelja, 20.01.2019.

15:06

Stop za divlje taksiste: Šta sa tablama i oduzetim vozilima?

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić najavio je da će taksi udruženja koja slučajno ili namerno, budu izdala table divljim taksistima morati da plate kaznu za to.

Izvor: Tanjug

Stop za divlje taksiste: Šta sa tablama i oduzetim vozilima?
(Foto: Thinkstock)

Odgovarajući na pitanja novinara u Beogradu, Vesić je rekao da je većina divljih taksista otkrivenih u prethodnom periodu imala table udruženja "Naxis" i "Gold".


"Za neke table ova udruženja tvrde da su ukradene. Table koje su ukradene moraju da prijave policiji i za to se zna procedura tako da će i taksi udruženja koja slučajno ili namerno, bez pravilne procedure, budu izdala table divljim taksistima morati da plaćaju kazne jer su i oni za to odgovorni. To je nešto što nas čeka"
, najavio je Vesić.

Podsetio je da je, na osnovu novih ovlašćenja koja imaju komunalna policija i saobraćajna inspekcija, Grad Beograd od 29. decembra prošle godine počeo da privremeno oduzima vozila divljim taksistima.

"Mi ih oduzimamo privremeno, a onda ih sud oduzima trajno. To je procedura koja je predviđena zakonom. To je bio jedini način da se izborimo sa divljim taksistima",
rekao je Vesić i precizirao da su od 29. decembra prošle godine oduzeta 23 automobila, te da će Grad nastaviti sa tim sve dok bude imalo divljih taksista u Beogradu.

Vesić je najavio da će osim rešavanja problema divljih taksista u gradu, Grad raditi i na rešavanju problema divljih taksista na beogradskom aerodromu.

"I to ćemo rešiti jer mislim da je vreme da taksisti koji rade legalno i plaćaju porez nastave da rade, a da divlji taksisti ne mogu da se ponašaju onako kako su se ponašali. Vreme je da se ova oblast dovede u red i zato smo odlučni da to sprovedemo apsolutno do kraja", istakao je Vesić.

Kada je reč o legalnim taksistima, rekao je Vesić, Grad će sa taksi udruženjima raditi na tome da svi taksiji budu obojeni isto i imaju iste uslove - klimu, da primaju platne kartice…

"Želimo da u narednih nekoliko godina i legalni taksisti dobiju bolje uslove za rad, da imaju bolje automobile kako bi i njima i građanima koji koriste taksi usluge bilo bolje"
, dodao je Vesić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

14 h

Svet

Odluka na stolu: Nemačka udara na Kinu?

Vodeći nemački političari, uključujući kancelara Olafa Šolca, razmatraće uskoro mogućnost donošenja odluke o primoravanju telekomunikacijskih operatera da obuzdaju upotrebu opreme koju proizvode kineski Huavej i ZTE.

9:46

18.5.2024.

1 d

Podeli: