Srbija

Četvrtak, 06.12.2018.

14:05

Direktorat: Za Srbiju je aerodrom u Prištini zatvoren 1999.

Direktorat civilnog vazduhoplovstva Srbije nije obavestio kompanije koje koriste prištinski aerodrom da ne mogu dobiti dozvole za njegovo korišćenje.

Izvor: Beta

Direktorat: Za Srbiju je aerodrom u Prištini zatvoren 1999.
Foto: Thinkstock

Kao ni da je taj aerodrom zatvoren za saobraćaj, saopštio je Direktorat.

Menadžer za planiranje operacija na aerodromu u Prištini Driton Hiseni izjavio je juče, kako su preneli prištinski mediji, da je "Direkcija civilne avijacije Srbije obavestila neke od kompanija koje koriste Medjunarodni aerodrom u Prištini da je taj aerodrom zatvoren za vazdušni saobraćaj i da se ne mogu dobiti dozvole za njegovo korišćenje".

"Aerodrom Priština zatvoren je za civilni vazdušni saobraćaj još 6. maja 1999. godine i taj njegov status je i dalje na snazi za Republiku Srbiju", naveo je Direktorat u odgovoru na pitanje Bete da li je zatvorio prištinski aerodrom kako navode prištinski mediji.

Direktorat dodaje da je "informacija o statusu Aerodroma Priština objavljena u vazduhoplovnim publikacijama Republike Srbije i na taj način je dostupna svim zainteresovanim vazduhoplovnim subjektima".

Nadležni organi i službe u Srbiji zbog takvog statusa aerodroma, kako se navodi u saopštenju Direktorata, ne mogu odobravati letove u civilnom vazdušnom saobraćaju za Aerodrom Priština niti pružati usluge.

"Pitanje normalizacije vazdušnog saobraćaja na Kosovu i Metohiji se razmatra u okviru međunarodnih foruma u kojima ;Republika Srbija aktivno učestvuje", navedeno je u saopštenju.

Ističe se da je "kao rezultat tih razgovora, 2014. godine otvaren gornji sloj vazdušnog prostora iznad Kosova i Metohije, čime je omogućeno da vazduhoplovi preleću taj prostor".

"U toku su razgovori o otvaranju donjeg sloja vazdušnog prostora iznad Kosova i Metohije", naveo je Direktorat.

Prištinski aerodrom je na 20 godina u okviru javno-privatnog partnerstva preuzela tursko-francuska kompanija Limak Marsej, a u ponedeljak je zabeležio posetu dvomilionskog putnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

22 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Podeli: