Crtaju zebre, više vremena "za krug oko Slavije"

Posle skoro pet meseci radova, koji su prouzrokovali gužve i zastoje, kružni tok oko Trga Slavija i Bulevara oslobođenja biće prohodni za saobraćaj od četvrtka.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 14.11.2017.

13:48

Crtaju zebre, više vremena
Foto: Beobuild

Rekonstrukcija kolovoza bila je juče skoro u potpunosti završena. Radnici su privodili kraju iscrtavanje oznaka na ulicama i postavljanje saobraćajne signalizacije, a obeleženi su i novi pešački prelazi u svim ulicama koje ulaze u kružni tok.

Radi rasterećenja i smanjenja zastoja, oni su pomereni na rastojanje od više desetina metara od samog trga, pri čemu je najdalje premeštena "zebra" u Ulici kralja Milana. Radi bezbednosti svih učesnika u saobraćaju ovaj pešački prelaz dobio je i semafor, pišu Večernje novosti.

To znači da će pešacima biti potrebno više vremena za "krug" oko Slavije nego pre rekonstrukcije.

U četvrtak, inače, ističe ugovoreni rok za završetak rekonstrukcije, a prema ranijim najavama, podrazumeva se i puštanje u rad tramvaja i trolejbusa kao i svih drugih vidova gradskog prevoza na Slaviji. Okončanje radova koji se ne odnose na sam kolovoz, kako saznajemo, najverovatnije će "probiti" dogovoreni termin.

Juče su se obavljali i finalni radovi u Bulevaru oslobođenja, pa je tako završeno asfaltiranje glavne saobraćajnice koja povezuje centar grada sa Autokomandom.

Muzička fontana na Slaviji prekjuče je ponovo puštena u rad, a vodene mlaznice opet bacaju vodu uvis unutar mermernog bazena. Fontana bi punim kapacitetom ponovo trebalo da počne da radi u četvrtak, kada Slavija i Bulevar oslobođenja budu u funkciji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

6 h

Podeli: