Sad se zna: Kad će prvi stanari u BG na vodi FOTO

Radovi na projektu Beograd na vodi (BW) napreduju punom parom, kažu u toj kompaniji.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 13.09.2017.

13:11

Sad se zna: Kad će prvi stanari u BG na vodi FOTO
Foto: BW

Generalni direktor BW Nikola Nedeljković kaže da se useljenje prvih stanara očekuje već naredne godine.

Na projektu je angažovano 700 radnika, pet glavnih izvođača i 21 konsultanta koji rade na pet gradilišta u okviru projekta.

Građani će uskoro moći da prate radove na izgradnji Kule Beograd, novog simbola grada, kao i BW Galerije, najreprezentativnijeg tržnog centra u regionu, čim nadzemni radovi počnu tokom septembra.

Prema planu, BW Residences će prve stanare primiti 2018.

U proteklih nekoliko nedelja veliki deo radova na projektu Belgrade Waterfront odvijao se ispod površine. U prvoj fazi projekta do sada je iskorišćeno približno 80.000 kubnih metara betona i 12.000 tona čelika.

Završeno je postavljanje šipova za BW Galeriju i Kulu Beograd, centralni deo Belgrade Waterfront-a. Armirano-betonska konstrukcija za BW Residences je završena i pre roka, dok su radovi na fasadi i unutrašnji radovi u toku.

Trenutno se radi na izlivanju temeljne i ploče podruma za dve nove stambene zgrade - BW Vista i BW Parkview, a radovi iznad površine započeće u septembru ove godine. Prvi deo bulevara, u okviru kojeg će se naći i biciklističke staze oivičene zelenilom, biće otvoren do kraja septembra 2017.

Od samog početka razvoja projekta primenjujemo najviše svetske standarde i najbolju međunarodnu praksu u oblasti gradnje.

Dosadašnji napredak u izgradnji i razvoju projekta je izvanredan, a to najbolje dokazuje činjenica da su nedavno završeni armirano-betonska konstrukcija BW Residences i postavljanje šipova za BW Galeriju i Kulu Beograd.

Predstojeći glavni radovi na Kuli Beograd predstavljaju veliki korak u ovom jedinstvenom projektu u Srbiji”, izjavio je Nikola Nedeljković, generalni direktor Belgrade Waterfronta.

"Svi radovi napreduju prema planu i radujemo se dočekivanju prvih stanara sledeće godine", zaključio je Nedeljković.

Radovi na projektu Belgrade Waterfront sprovode se u skladu sa svetskim standardima u oblasti izgradnje i sigurnosti, a posebna pažnja posvećena je konfiguraciji zemljišta zbog samih karakteristika zgrada. Sve faze izgradnje biće realizovane u zacrtanim rokovima, saopšteno je iz DW.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: