Rusi Srbima: Nastavljamo da ulažemo, evo 300 mil €

Kompanija "Gazpromnjefta" je oslonac srpskoj privredi jer zapošljava veliki broj ljudi, istakao je predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 13.10.2016.

09:35

Rusi Srbima: Nastavljamo da ulažemo, evo 300 mil €
Foto: Thinkstock

On se sastao se sa generalnim direktorom "Gazpromnjefta" Aleksandrom Đukovim u Sankt Peterburgu, saopštila je pres služba predsednika.

"Srbija je pravo mesto da zajedno proizvodimo i unapređujemo našu saradnju i naše ekonomije. NIS je primer da ne možemo da pogrešimo kada Rusija i Srbija stvaraju zajedno", rekao je Nikolić tokom prvog dana posete Sankt Peterburgu.

Kako se navodi u saopštenju, Aleksandar Đukov je čestitao predsedniku Srbije na otvaranju Generalnog konzulata u Sankt Peterburgu i dodao da je NIS dokaz da Srbija ima povoljan ambijent za strane investicije.

"Naša saradnja je veoma dobra i mi smo spremni da nastavimo da ulažemo u Srbiju. Spremni smo da uložimo 300 miliona evra u energetske projekte", rekao je Đukov.

Generalni direktor "Gazpromnjefta" je dodao i da će radovi na oslikavanju Hrama Svetog Save, koje finansira ta kompanija, biti izvedeni prema dogovorenoj dinamici, navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

21 h

Podeli: