90% ulica u Nišu nema upotrebnu dozvolu

Više od 90 odsto ulica i objekata u Nišu nema upotrebnu dozvolu, tvrdi gradonačelnik Zoran Perišić.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 23.01.2016.

16:38

90% ulica u Nišu nema upotrebnu dozvolu
(Foto: Thinkstock.com, ilustracija)

On kaže da je više od 600 gradskih objekata, koji čekaju legalizaciju, dokaz da je prethodna lokalna vlast radila mimo zakona.

Somborski bulevar u Nišu u funkciji je četiri godine, iako još nema upotrebnu dozvolu, kaže gradonačelnik. Dodaje da ovo nije usamljeni primer. Bez potrebne dokumentacije je većina objekata u gradu.

Do odgovora direktora Direkcije za izgradnju grada Branislava Jocića, i pored brojnih pokušaja, nismo uspeli da dođemo. Na optužbe prvog čoveka Niša odgovorio je bivši direktor Branislav Jovanović, u vreme čijeg mandata je najveći broj ovih ulica i objekata i urađen.

Rodoljub Mihajlović, načelnik Uprave za planiranje i izgradnju, kaže da je izdavanje građevinskih dozvola u proteklom periodu onemogućavalo nepostojanje planske dokumentacije, čija je izrada kasnila četiri godine.

Mihajlović napominje da ni građani Niša nisu bili preterano savesni kada je nelegalna gradnja u pitanju. U evidenciji Uprave za planiranje i izgradnju je oko 40 hiljada bespravno izgrađenih objekata, dok ih je na terenu, kaže Mihajlović, mnogo više.

Opširnije u Vestima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: