"Reforme dozvola vredne poštovanja"

Stalni predstavnik MMF u Srbiji Daehang Kim kaže da je Vlada Srbije postigla veliki uspeh u reformi sistema izdavanja građevinskih dozvola, vredan poštovanja.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 07.10.2015.

10:51

Default images
Foto: Thinkstock

Kim je poručio da zemlje regiona treba da slede taj primer.

Vlada Srbije sprovela je i drugu važnu reformu tako što je izmenila Zakon o radu, rekao je Daehang na Međunarodnom forumu "Građevinske dozvole za konkurentniji region".

"Kada sam došao 2013. godine u Srbiju tada su srpske vlasti rekle da su dve najvažnije reforme - u oblasti izdavanja građevinskih dozvola i radnog zakonodavstva i to je ujedno bio i test za srpsku vladu", rekao je Daehang.

On je kazao da je tada izdavanje građevinskih dozvola bilo jako komplikovano, sa mnogo procedura, koje su bile zamršene kao "špagete", što je plašilo i teralo investitore.

Daehang je upozorio da je sada najvažnije da se sistem izdavanja građevinskih dozvola, koji je uveden izmenama Zakona o planiranju i izgradnji, održi i do kraja implementira.

"Srpsko Ministarstvo građevine veoma vredno radi na implementaciji tog zakona, sa velikim duhom i to poštujemo", naglasio je stalni predstavnik MMF u Srbiji.

On je izrazio očekivanje da će Srbija i u drugim oblastima biti tako uspešna u reformama kao što je bila u oblasti izdavanja građevinskih dozvola.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: