Egipćani prali novac u Hrvatskoj?

Masovne demonstracije protiv Hosnija Mubaraka uspele su da spreče slivanje pokradenog egipatskog novca u Hrvatsku, piše Večernji list.

Region

Izvor: B92

Utorak, 08.02.2011.

09:03

Default images

List navodi da su član egipatskog predsedništva, jedan od najbližih Mubarakovih saradnika Muhamed Ez i nedavno smenjeni ministar turizma Zuher Grana, čija je imovina u zemlji i inostranstvu zbog korupcije i kriminala odnedavno zamrznuta, planirali da ulažu u Hrvatsku i u njoj da peru prljavi novac.

"Dobro je da nije bilo ulaganja i da se prljavi novac nije oprao kroz investicije u Hrvatskoj", izjavio je portparol hrvatske Vlade Mladen Pavić.

Početkom decembra 2010. za vreme posete Egiptu premijerka Jadranka Kosor je na hrvatsko-egipatskom poslovnom forumu u Kairu predstavila vladin katalog 30 javnih investicionih projekata vrednih oko 14 milijardi evra.

Ez je tom prilikom pokazao interes za izgradnju hotela na jadranskim ostrvima, a Grana za ulaganje u trgovinu i industriju gvožđem. Njih dvojica već su duže vreme poznati po enormnom bogatstvu koje su već uložili u mnoge zemlje Evrope, potvrdio je za list anonimni izvor iz egipatske privredne komore.

On smatra da je Hrvatska demonstracijama u Egiptu i odgađanjem pregovora o ulaganjima spasena od skandala prljavog novca dvojice političara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

10 h

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: