Komšija bezuspešno poslao 1.000 molbi za posao, i setio se Irske

Mladi i obrazovani Slavonci spremni su da rade u Irskoj kao sobari, konobari, prodavači...

Region

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.04.2018.

10:26

Komšija bezuspešno poslao 1.000 molbi za posao, i setio se Irske
(Foto: Thinkstock)

"Nakon diplome vraćam se kući u Našice i radim kao trgovac i kasnije kao konobar te nakon uzaludnog slanja mailova za pripravnički ili bolji posao – bez preterivanja poslao sam više od 1.000 mailova i molbi, nisam imao ni političke, a ni rodbinske veze za bolji posao, pa sam odlučio, ako moram da radim takve uslužne poslove, onda ću ih radije raditi negde za normalan novac i normalan život“, reči su Slavonca Nevena (29), magistra ekonomije koji se odselio u Irsku. Kako piše Večernji list, ta izjava pokazuje zašto su mladi i obrazovani Slavonci spremni da rade u Irskoj kao sobari, konobari, prodavači...

U istraživanju “Suvremeno iseljavanje iz Hrvatske u Irsku s posebnim osvrtom na mlade iz Slavonije” navodi se da mladi su uz prevladavajući ekonomski motiv iseljavanja otišli i zbog nezadovoljstva podstaknutog nepotizmom i korumpiranosti od lokalnog do nacionalnog nivoa, mogućnosti brzog nalaženja posla u Irskoj, pozitivnih iskustva migranata, znanja engleskog jezika...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

11 h

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: