Ko je direktor Er Srbija

Za generalnog direktora avio kompanije Er Srbija postavljen je Dane Kondić i on će predvoditi kompaniju nakon kompletiranja regulatotrnih potvrda.

Izvor: B92

Četvrtak, 01.08.2013.

16:29

Default images

Kondić je rodjen u Sidneju kao prva generacija iseljenika iz SFRJ.Ima 20 godina iskustva u avio industriji i turizmu. Ima dvojno državljanstvo i govori srpsi i engleski jezik.

Prema pisanjima medija, Kondić je bio na najvišim rukovodećim pozicijama u Etihadu, a ta kompanija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) je još pre tri meseca odlučila da bude postavljen na čelo Er Srbije.

Kondić je krajem devedesetih bio menadžer razvoja poslovanja u australijskoj kompaniji "Kvantas" i šef globalne prodaje u "Malezija erlajns", od 2001. do 2005.

Pre nego što je došao u Etihad, prošle godine, bio je na visokim menadžerskim pozicijama kompanija koje se bave turizmom - "Kuoni travel", i "Abakus internešenal".

U medjunarodnim poslovnim krugovima, Dane Kondić koji je dete srpskih iseljenika sa Kozare u današnjoj Republici Srpskoj, poznat je kao Deni Kondić. Supruga mu je poreklom Srpkinja, a i deca mu govore srpski.

Kondić će Er Srbiju zvanično preuzeti od oktobra.

Vlada Srbije i Jat ervejz (Airways) potpisali su danas sa Etihad ervejzom sporazum o strateškom partnerstvu kojim kompanija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata postaje vlasnik 49 odsto kapitala srpske avikompanije koja menja ime u Er Srbija (Air Serbia).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: