Pod lupom reklame za sniženja

Tržišna inspekcija Srbije će će obaviti kontrolu verodostojnosti oglasnih poruka za trenutna sniženja cena najavilo je Ministarstvo trgovine i telekomunikacija.

Izvor: B92

Utorak, 28.08.2012.

17:03

Default images

U saopstenju se ističe da će poseban naglasak biti na proveri da li se zaista radi o rasprodajama školskog pribora i opreme za školu, uključujući odeću i obuću za decu.

Ističe se da je na terenu uočeno, a i da su od gra]ana dobijene informacije da pojedine firme zloupotrebljavaju oglasne poruke (oglašavanje rasprodaja, sniženja i drugih prodajnih podsticaja) samo radi povećanja prometa, a ne zato što sniženje zaista postoji.

To je, kako se navodi, protivno odredbama Zakona o trgovini, Zakona o zaštiti potrošača i Zakona o oglašavanju i ima negativne posledice za potrošače i konkurenciju na tržištu.

U svim slučajevima u kojima se utvrdi neistinita, nepotpuna ili prevarna oglasna poruka, kojom se potrošač dovodi u zabludu, inspektori će zabraniti takvo oglašavanje, naložiti usaglašavanje oglasne poruke sa zakonskim odredbama i podneti zahtev za pokretanje prekršajnog postupka.

Kontrole će, kako se navodi, započeti u sedištima velikih trgovinskih lanaca, prodavnicama za školski pribor i opremu za ]ake, kao i u pecijalizovanim prodavnicama odeće i obuće.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: