Dinkić:Vratićemo Valjevu stari sjaj

Kako da se Valjevu vrati stari sjaj, tema je sastanka Mlađan Dinkića, gradonačelnika Stanka Terzića i poznatih Valjevaca, među kojima je i Željko Joksimović.

Izvor: B92, Beta

Sreda, 22.08.2012.

14:47

Default images

U nameri da napravi zajednički plan kako da Valjevo ponovo postane regionalni centar, Dinkić je na sastanku kod gradonačelnika Valjeva okupio sve viđenije ličnosti rodom iz tog grada - umetnike, stručnjake, lekare..., sa željom da se pronađe način kako da se podigne privreda tog grada i njegova kultura.

Sastanku su, između ostalih, prisustvovali poznati pop pevač i kantautor Željko Joksimović, glumac Nenad Jezdić, džez muzičar Jovan Maljoković i poznati kardiohirurg Boško Đukanović.

Tom prilikom se razgovaralo o preduzećima važnim za razvoj Valjeva i dogovoreno je da se u što kraćem vremenskom periodu reši status Srbijanke, Valjevske pivare ali i drugih preduzeća kao i da se grad infrastrukturno ojača.
Tanjug
"Valjevu treba vratiti stari sjaj", navodeći da bi taj grad trebalo da izgleda onako kako je izgledao pre 20 godina.

Dinkić je potom obišao fabriku Gorenje i gradilišta nove fabrike te kompanije u Valjevu.

Gorenje u Valjevu gradi fabriku na 20.000 kvadrata, vrednu 20 miliona evra, u kojoj će posao dobiti 400 radnika. Najavljeno je da će probna proizvodnja početi sredinom januara, a redovna 1. februara 2013. godine.
Mlaðan DInkiæ sa viðenim Valjevcima (Tanjug)
U dve fabrike Gorenja u Valjevu ukupno će raditi oko 1.000 zaposlenih, biće angažovani i kooperanti, a godišnje će se proizvoditi miliona frižidera i zamzivača.

Država će Gorenju isplatiti po 10.000 evra subvencija za svako novo radno mesto, a odbornici gradskog parlamenta još nisu verifikovali
sporazum po kojem bi u narednih deset godina slovenačka kompanija bila oslobodjena plaćanja taksi, poreza i doprinosa.

Ta odluka će, kako je danas najavljeno, biti doneta na novembarskoj sednici Skupštine grada Valjeva.
Mlaðan Dinkiæ obilazi gradilište nove fabrike Gorenje u Valjevu (Tanjug)
Gorenje je prvu fabriku frižidera i zamrzivača u Valjevu otvorilo krajem 2006, sa 380 zaposlenih, i u njoj se sada godišnje proizvede oko 500.000 tih uredjaja od kojih se 85 odsto izvozi.

Upravo je mesto izgradnja fabrike Gorenje, u Valjevu ili Zaječaru, u februaru 2011. godine bio povod za sukob unutar vlade Mirka Cvetkovića, između tada ministra privrede Mlađana Dinkića i državnog sekretara u ministarstvu finansija Slobodana Ilića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: