Petlja Radnička za godinu i po/FOTO

Radovi na izgradnji petlji „Radnička” i „Jurija Gagarina” su u punom jeku, kako bi sve predviđeno bilo i okončano do sredine naredne godine.

Izvor: B92

Petak, 20.01.2012.

12:15

Default images

Na najvećem gradilištu u zemlji svakog dana više od 300 neimara radi u dve smene.

Izgradnja petlje „Radnička” počela je pre godinu dana, tačnije 10. januara 2011. Posle završetka 365 metara dugačkog trećeg nivoa petlje i njenog puštanja u rad, pristupilo se izgradnji kružnog toka na drugom nivou, prečnika 40 metara. Tu će se nalaziti dve saobraćajne trake i osam silazno-uzlaznih rampi koje će usmeravati saobraćaj ka Obrenovcu, Novom Beogradu, Banovom brdu i centru grada. "Završeno je betoniranje četiri segmenata konstrukcije kružnog toka i u toku je postavljanje armature za poslednji, peti deo. Konstrukcija celog kružnog toka biće završena do kraja februara, a do kraja godine biće završen deo silazno-uzlaznih rampi, koje su neophodne za puštanje kružnog toka u funkciju", kaže Nenad Bajić, iz Direkcije za građevinsko zemljište.

U martu se očekuje betoniranje raspona između stubova u blizini mosta, a do jeseni i preostalog dela.

"Tokom leta počećemo rušenje tobogana u Radničkoj ulici i gradnju konstrukcije sa po tri saobraćajne trake", naglasio je Bajić.

S druge strane Mosta na Adi, posle puštanja u saobraćaj rampe koja vodi ka „Otvorenom tržnom centru”, nastavljaju se radovi na petlji „Jurija Gagarina”. U toku je izrada stubova, a početak izlivanja konstrukcije od mosta prema železničkoj stanici očekuje se u martu.

Do kraja leta biće završene deonice prema ulicama Proleterske solidarnosti i Španskih boraca. Okončanje svih radova predviđeno je za kraj ove godine.

"Ovaj deo pristupnih puteva mostu čini izdignuta konstrukcija sa po tri saobraćajne trake. U neposrednoj blizini mosta, uz tri rampe iz Ulice Jurija Gagarina, biće izgrađene pešačko-biciklističke staze za pristup mostu", zaključio je Nenad Bajić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: