Zastavini pištolji kreću za Irak

Prvi kontingent pištolja CZ 99 za iračko tržište, krenuće iz kragujevačke fabrike Zastava oružje, tri nedelje pre roka.

Izvor: B92

Ponedeljak, 02.06.2008.

11:24

Default images

Iako je prva isporuka kupcima trebalo da krene početkom jula, prema rečima direktora Radeta Gromovića oružje je spremno i obezbeđene su izvozne dozvole, tako da će isporuka krenuti 11. juna.

"Ugovorom je predviđeno da kragujevačka fabrika kupcima u Iraku isporuči ukupno 18 hiljada komada pištolja u vrednosti pet miliona dolara. Deo će činiti standardni modeli CZ 99, dok će ostatak biti u luksuznom pakovanju sa gravurama, koje će premijer I predsednik Iraka poklanjati državnicima i uvaženim gostima", objašnjava Gromović.

Isporukom prvog kontingenta pištolja CZ 99 u prvoj dekadi juna počeće i zvanično realizacija ugovora o izvozu oružja kragujevačke Namenske na iračko tržište. Vrednost prve isporuke procenjuje se na oko 600 hiljada dolara.

Predsednik Samostalnog sindikata Zastava oružje Jugoslav Ristić kaže da je za uspešno poslovanje fabrike na godišnjem nivou neophodno obezbediti poslove u vrednosti od 40 miliona dolara i ističe da više ugovora poput ovog sa Irakom vode fabriku na dobar put.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: