Zrenjanin bez fabrike bioetanola

Opština Zrenjanin će raskinuti ugovor sa konzorcijumom "Bajotek enerdži" o izgradnji fabrike bioetanola, saznaje Tanjug.

Izvor: B92, Tanjug

Petak, 04.01.2008.

14:40

Default images

Ugovor o izgradnji fabrike bioetanola biće raskinut jer američko-mađarski konzorcijum nije ni posle godinu dana ispunio obavezu o uplati 3,6 miliona evra za korišćenje građevinskog zemljišta na kojem bi trebalo da bude izgrađena fabrika.

Konačnu odluku o raskidu ugovora doneće predsednik opštine Zrenjanin Goran Knežević, koji je 24. septembra 2006. godine stavio potpis na ugovor, dok je u ime konzorcijuma to učinio Šandor Rac u prisustvu brojnih zvanica iz Srbije i Mađarske u Zrenjaninu.

"Bajotek" (Biotech) se tada obavezao da će do kraja 2009. godine uložiti 380 miliona evra u izgradnju fabrike za proizvodnju bioetanola, luke na Begeju i železničkog čvora.

U Agenciji za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA) za B92 je rečeno da postoji mogućnost da umesto tog investitora, jedna američka kompanija gradi sličnu fabriku, čiji bi kapacitet iznosio trećinu onog koju je trebalo da gradi „Bajotek enerdži“. U SIEPA, međutim, nisu mogli da kažu o kojoj kompaniji se radi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: