Četvrtak, 22.07.2021.

11:32

Termoelektrana u Pančevu uskoro kreće s radom: Biće još projekata za Kineze?

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa delegacijom kompanije "Šangaj elektrik".

Izvor: B92

Termoelektrana u Pančevu uskoro kreće s radom: Biće još projekata za Kineze?
Ilustracija: EPA, FRIEDEMANN VOGEL

Teme razgovora bile su realizacija projekta Termoelektrane-toplane Pančevo i potencijalni projekti izgradnje gasnih elektrana u Srbiji.

Mihajlovićeva je rekla da Srbija sa kompanijama iz NR Kine sarađuje na brojnim infrastrukturnim projektima i da je vrednost zajedničkih projekata oko 15 milijardi evra, saopštilo je Ministarstvo.

"Od izvođača očekujemo da poštuju rokove, a Ministarstvo je tu da pomogne da se projekti efikasno i uspešno završavaju", rekla je Mihajlovićeva.

Zamenik rukovodioca kompanije "Šangaj elektrik", Huang Žengming, rekao je da očekuje da TE-TO Pančevo bude spremno za početak probnog rada do 1. oktobra i da do kraja godine bude predato investitoru, "Gasprom energoholdingu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

1 d

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

1 d

Podeli: