Sto hiljada litara piva kojem je istekao rok trajanja

Zbog epidemije koronavirusa slovenski pivari imaju na tržištu i u zalihama najmanje 100.000 litara piva kojem je istekao rok trajanja.

Izvor: B92

Subota, 23.01.2021.

12:34

Sto hiljada litara piva kojem je istekao rok trajanja
Foto: Viiviien/Shutterstock

To je objavilo Udruženje slovenskih pivara i pozvalo vladu na hitnu pomoć.

Reč je o pivu u bačvama koje je bilo namenjeno ugostiteljskom sektoru i nije za prodaju potrošačima. Pivari predlažu izuzeće od akciza i naknadu za uništavanje ove robe, prenosi SEEbiz. Kako su istakli iz Udruženja, pivarstvo je jedna od najugroženijih industrija u zemlji, a trenutna državna pomoć nije dovoljna za preživljavanje, posebno manjih pivara. Između ostalog, predlažu ukidanje akciza na alkohol 2021. godine, kao i otplatu nepodmirenih potraživanja od ugostiteljskog sektora, naknadu proizvoda kojima je istekao rok jer je ugostiteljski i turistički sektor zatvoren, te naknadu fiksnih operativnih troškova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: