Vučić nabrojao koje će sve firme doći u Srbiju i šta očekuje od onih koje već rade ovde

"Nama strane direktne investicije zaista dobro idu", rekao je predsednik Srbije obraćajući se javnosti nakon sastanka sa ministrima i direktorima JP.

Izvor: B92

Sreda, 09.12.2020.

14:45

Vučić nabrojao koje će sve firme doći u Srbiju i šta očekuje od onih koje već rade ovde
Foto: Depositphotos/Tzido

"Ponovo ćemo biti prvi u regionu i među prvima u Evropi u tome, gledano proporcionalno prema broju stanovnika", kazao je Vučić.

"Očekujemo otvaranje korejske fabrike Kjungšin u Smederevskoj Palanci, fabrike čokolade u Novom Sadu, Brose u Pančevu već zapošljava veliki broj ljudi sa visokim platama, Ling Long je ogroman projekat od kog očekujemo izvoz preko 500 miliona dolara u Zrenjaninu i ide dobro, SMP Ćuprija, Singju Niš, Tojo tajers polaže kamen temeljac uskoro - ogromna fabrika u Inđiji, MTU Stara Pazova - strašna fabrika, Kontinental Novi Sad očekujemo nešto najveće do sada, Nidek, ako bude sve u redu, ponovo Novi Sad, ZTF Pančevo, Aleksinac Magna, Aptiv Zaječar", rekao je predsednik Srbije.

"Gledali smo i kako da se organizujemo da iskoristimo prirodno bogatstvo jadarit, da napravimo fabriku za litijumske baterije. To bi bile milijarde koje bi godišnje ostajale u Srbiji", kazao je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: