Japanski Nidek voljan da uloži 1,9 milijardi dolara u fabriku u Novom Sadu

Japanski Nidek (Nidec Corporation), koji posluje širom sveta, uložiće 200 milijardi jena (1,9 milijardi dolara) u izgradnju fabrike motora za električna vozila u Srbiji, piše tokijski poslovni dnevnik “Nikei”.

Izvor: B92

Sreda, 04.11.2020.

14:04

Japanski Nidek voljan da uloži 1,9 milijardi dolara u fabriku u Novom Sadu

Ova kompanija zainteresovana je da fabriku izgradi u Novom Sadu.

Nidek je u završnoj fazi razgovora sa srpskim vlastima o planovima za izgradnju fabrike i istraživačkog centra u Srbiji, budući da kompanija nastoji da proširi svoje uporište u Evropi čije tržište električnih vozila konkuriše kineskom, navodi list.

Pogon u Srbiji postaće jedan od najvećih proizvodnih centara japanske kompanije u Evropi, koji će dostići godišnju proizvodnju između 200.000 i 300.000 jedinica do 2023. godine, dodaje se tekstu koji prenosi portal “Seenews”.

Dalje se podseća da je iz kabineta predsednika Srbije Aleksandra Vučića u septembru saopšteno da Nidek razmatra investiciju u izgradnju fabrike u Novom Sadu, koja bi mogla da počne sa radom 2021. godine.

Predsednik japanske kompanije Jun Seki je u septembru bio u poseti Srbiji i tom prilikom je sa Vučićem razgovarao o mogućem ulaganju.

Delegacija kompanije Nidek, koju je predvodio Seki, posetila je tada i oblast Sever 4 u novosadskoj industrijskoj zoni kako bi istražila potencijalnu lokaciju za projekat.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: