"Vetar je skup, a i ubija sve ptice"

Noćas je održana druga i poslednja debata predsedničkih kandidata u SAD, Donalda Trampa i Džoa Bajdena.

Izvor: B92

Petak, 23.10.2020.

07:15

Foto: EPA, SHAWN THEW

Jedno od pitanja o klimatskim promenama bilo je kako bi podržali klimatske promene, ali i zadržali radna mesta.

Tramp je govorio o Pariskom sporazumu i zašto je izašao iz njega, dok je Bajden govorio o svojim planovima koji su uključivali energetsku obnovu zgrada ali i izvore obnovljive energije.

Bajden je spomenuo obnovljive izvore energije poput vetra, na šta je Tramp odgovorio kako on zna više od njega o vetru, te da vetar ubija sve ptice, prenosi Index.

"Znam više o vetru od tebe, ubija sve ptice. Jako je skup. Ima puno problema, u Nemačkoj i Kini prave puno tih vetrenjača, a proizvodnja vetrenjača je štetnija od korišćenja pravog gasa. Solarna energija mi je draga, ali još nije dovoljno jaka", rekao je Tramp, a Bajden mu je rekao da mu pronađe naučnika koji bi to potvrdio.

Debata je održana na Sveučilištu Belmont u Nashvilleu, Tennesseeju, u 20 sati po lokalnom vremenu, odnosno u 3 ujutro po našem vremenu, a mogli ste je uživo pratiti na Indexu.

Debata je održana na univerzitetu Belmont u Nešvilu (Tenesi), u 20 sati po lokalnom vremenu, odnosno u tri ujutru po našem vremenu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

23 h

Podeli: