Kontrola u vrelim autobusima: Naplaćeno 5,4 miliona dinara kazne zbog loše klime

Od početka avgusta u Beogradu obavljena je kontrola 242 vozila javnog prevoza, utvrđeno je 60 nepravilnosti, a naplaćena kazna iznosila je 1,2 miliona dinara.

Izvor: B92

Ponedeljak, 12.08.2019.

12:13

Kontrola u vrelim autobusima: Naplaćeno 5,4 miliona dinara kazne zbog loše klime
Foto: Depositphotos, IgorVetushko

Tokom jula kontrolisano je 712 vozila i utvrđeno 210 nepravilnosti zbog kojih je naplaćena ukupna kazna od 4,2 miliona dinara. Samo tokom proteklog vikenda kontrolisano je 71 vozilo i naplaćena je ugovorna kazna od 500.000 dinara, navode nadležne gradske službe.

Tokom narednih dana redovno će biti kontrolisana ispravnost i funkcionalnost rashladnih uređaja u vozilima kako bi putnicima bio omogućen što kvalitetniji prevoz.

"Sekretarijat za javni prevoz nastaviće da kontroliše primenu ugovornih odredbi koje se odnose na funkcionalnost klima-uređaja, posedovanje displej-table u vozilu sa brojem i nazivom linije, kao i na higijenu vozila, u skladu sa ugovorima zaključenim sa prevoznicima u vršenju javnog prevoza putnika", navode nadležne službe.

Sekretarijat za javni prevoz i grad očekuju i traže od prevoznika da preuzmu svoj deo odgovornosti prema bezbednosti i zdravlju građana Beograda, kao i da ovih dana ispune najosnovnije obaveze iz ugovora koji imaju sa Gradom Beogradom.

"Obaveze su da su im vozila kojim prevoze putnike tehnički ispravna, da su rashlađena i čista. Podrazumeva se poštovanje reda vožnje, kako putnici ne bi bili dodatno izloženi suncu, znajući da nemaju sva stajališta nadstrešnice i ne postoji svugde prirodni hlad gde bi mogli da se sklone", izjavio je gradski sekretar za javni prevoz Jovica Vasiljević.

Kontrole će, kako dodaje Vasiljević, trajati do kraja avgusta, a po potrebi će se nastaviti i u septembru ako to budu zahtevali vremenski uslovi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

21 h

Podeli: