Utorak, 25.06.2019.

13:38

"Svaki uloženi dinar u infrastrukturne projekte znači rast BDP-a"

Novi investicioni ciklus u Srbiji obuhvatiće projekte u železničkoj, drumskoj, komunalnoj, socijalnoj infrastrukturi, poljoprivredi, zdravstvu, školstvu...

Izvor: Beta

FOTO: Depositphotos, bogdan.hoda

To je izjavila ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Ona je, odgovarajući na pitanja novinara na budućem zemunskom pristaništu, istakla da ove godine započinje izgradnja nekoliko važnih auto-puteva, saopštilo je Ministarstvo.

"U julu započinjemo izgradnju Moravskog koridora, veoma važnog za nas, jer će spojiti centralnu Srbiju i omogućiti nove investicije za više od pola miliona građana koji žive u tom delu zemlje", kazala je ona.

Kako je istakla, Moravski koridor ne znači samo auto-put, već i potpuno uređenje Morave i njenih pritoka, kao i izgradnju moderne telekomunikacione mreže.

"Pored toga, krećemo i u izgradnju auto-puta Beograd-Sarajevo, na deonici od Sremske Rače do Кuzmina, brze saobraćajnice Ruma-Šabac i Šabac-Loznica i auto-puta mira od Niša do Pločnika", rekla je Mihajlović.

Navela je da se investicioni ciklus odnosi i na projekte u avio i vodnom saobraćaju, te da svaki uloženi dinar u infrastrukturne projekte znači rast BDP-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

16 h

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

1 d

Podeli: