Pljušte kazne: Zidali i pored zabrane, 100.000RSD i uslovna

Pojačana akcija sankcionisanja nelegalne gradnje nastavljena je pa su dvojca okrivljenih u protekla dva dana uhapšena i pravnosnazno osuđena.

Izvor: B92

Petak, 16.11.2018.

19:57

Pljušte kazne: Zidali i pored zabrane, 100.000RSD i uslovna
(Foto: Thinkstock)

Oni su osuđeni na uslovne kazne zatvora i novčane kazne na osnovu sporazuma sa Trećim osnovnim tužilaštvom u Beogradu o priznaju krivičnog dela

Srđan Prelić osuđen je uslovno na 14 meseci zatvora sa rokom provere od tri godine i novčanu kaznu od 100.000 dinara zbog zidanja dva objekta i posle zabrane gradnje.

Dragan Jovanović osuđen je uslovno na godinu dana zatvora s rokom provere od četiri godine i novčanu kaznu od 100.000 dinara jer je i pored zabrane gradio objekat na Novom Beogradu, rekao je Tanjugu portparol tužilaštva Ivan Marković.

Oni su osuđeni zbog krivičnog dela "građenje bez građevinske dozvole".

U protekle dve sedmice uhapšeno je ukupno sedam osoba zbog nelegalne gradnje u Surčinu, Novom Beogradu i Zemunu i svi su osuđeni na uslovne zatvorske kazne i novčane kazne u kratkom roku.

Kontrola nelegalnih građevinskih objekata pojačana je od stupanja na snagu novih odrednica Zakona o ozakonjenju.

U tužilaštvu kažu da ozakonjenje objekta ne isključuje krivičnu odgovornost za već učinjeno krivično delo "građenje bez građevinske dozvole", ali može da poboljša položaj okrivljenog u postupku i da bude olakšavajuća okolnost prilikom odmeravanja kazne.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: