Palma: Obećavam aerodrom, a radosna vest je...

Jagodina će imati aerodrom i Vazduhoplovnu akademiju, a početkom novembra biće otvorena Fabrika aviona, kaže predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković

Izvor: B92

Utorak, 17.10.2017.

18:33

Palma: Obećavam aerodrom, a radosna vest je...
Foto: Tanjug/Dušan Anièiæ

"Danas je prestiž u svetu imati aerodrom. Međutim, nije samo dovoljno imati aerodrom - to ćemo imati - obećavam za četiri godine i na naš aerodrom će moći da slete avioni do 90 putnika", rekao je Marković na svečanoj sednici Skupštine grada povodom 17. oktobra Dana oslobođenja Jagodine od fašizma u Drugom svetskom ratu.

"I da vam kažem jednu radosnu vest, od 5. do 10. novembra otvaramo fabriku aviona u Jagodini. Oprema se seli iz Kraljeva u Jagodinu i biće zaposleno 100 mladih radnika", rekao je Marković.

Naš plan je da za nekoliko godina ovde bude i Vazduhoplovna akademija da iz celog sveta dolaze ovde studenti na obuku da se obučavaju da voze avione.

Na taj način i grad će imati korist, tako što će ti budući piloti stanovati u Jagodin, a po pravilu su studenti iz bogatih porodica iz celog sveta, kaže on.

Kada je reč o Fabrici aviona, obezbedili smo njivu za izgradnju fabrike aviona, pored aerodroma, na Štipljanskom putu, a trenutno lokacija Fabrike za izgradnju aviona nalazi se u krugu bivšeg "Plavog ključa".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

22 h

Podeli: