Najbrža internet mreža u Srbiji se ponovo ubrzala

SBB daje najveće brzine interneta do sada!

Promo

Izvor: B92

Utorak, 24.04.2018.

09:57

Najbrža internet mreža u Srbiji se ponovo ubrzala

Svim novim i postojećim korisnicima TRIO paketa ubrzali smo internet do čak 200 Mbps - i to na celoj mreži. Broj domaćinstva koji se opredeljuju za naš internet konstantno raste, tako da već sada trećina internet korisnika u Srbiji ima SBB internet.

Naš moto je najbrži internet¹ bez ograničenja na celoj mreži, što dokazujemo više od decenije kada smo daleke 2002. godine prvi u Srbiji uveli širokopojasni internet. Najmanja početna brzina u SBB Trio paketu od 60 Mbps je više od 5 puta veća od proseka u Srbiji

Kako mi to radimo?

Sve postižemo zahvaljujući našoj HFC - hybrid fiber coax mreži, sa jednim od najmanjeg broja korisnika po optičkom čvoru u Evropi uz vrhunsku Docsis 3®️ tehnologiju. To nam već danas omogućava da isporučimo svakom domaćinstvu na našoj mreži kapacitete dovoljne da podrže istovremeno povezivanje velikog broja uređaja na internet, sve više gledanja video sadržaja, kao i korišćenje zahtevnih aplikacija. Naš ultrabrzi signal se zadržava celim putem do vašeg doma, za razliku od tehnologija koje koriste bakarne telefonske linije, čime drastično opadaju brzina i stabilnost interneta na većim razdaljinama.

Našim korisnicima, bez dodatnih troškova, je na raspolaganju više od 650.000 Wi-Fi lokacija u regionu, u okviru UNIFI mreže i više od 60 miliona Wi- Fi lokacija u svetu u okviru UNIFI Travel-a. Sa ponosom najavljujemo da će od maja 2018. godine broj dostupnih lokacija porasti za još 8 milliona, i to u najatraktivnijim svetskim destinacijama za naše korisnike - Grčka, Italija, Holandija, ali i mnogim drugim.

Šta dalje?

4k video, virtual reality, internet of things, smart home, smart city… Bićemo spremni, kao i do sada! U sledećih pet godina uložićemo 293 miliona evra u optičku mrežu, digitalnu infrastrukturu, dodatne kapacitete, stabilnost mreže, kako bismo nastavili da isporučujemo visoko kvalitetne digitalne servise, što će između ostalog omogućiti da i dalje, svake godine povećavamo brzine interneta. Budućnost naše tehnologije omogućava dostizanje brzina čak do 10 Gbps. Naša tehnologija nove generacije Docsis 3®️ omogućuje nam da sve to radimo putem naših postojećih kablova. Mi ne moramo da radimo nove paralelne instalacije‎ kroz vaša stubišta i stanove da bismo vam svake godine ponudili još brži internet.

Hvala što ste ovih 16 godina bili uz nas! Obećavamo da ćemo opravdati vaše poverenje i dalje!

¹Na osnovu mesečnog pregleda prosečnih brzina na testmy.net

² Prema poslednjem Akamai izveštaju

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

11 h

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: