Utorak, 24.04.2018.

09:57

Najbrža internet mreža u Srbiji se ponovo ubrzala

Izvor: B92

Najbrža internet mreža u Srbiji se ponovo ubrzala IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

42 Komentari

Sortiraj po:

azija

pre 6 godina

Internetom sam prezodovoljan. Nikad nije bilo nekih znacajnih padova brzine ili gubljenja signala. Wifi ruter im je slab haos. Odes u wc signal vec znacajno oslabio, o odlasku u dvoriste da ni ne pricam iako stojim tik uz prozor od kuce. Izbor hd kanala je super stim sto pola njih nije videlo prave hd rezolucije. Dovoljno je uporediti hbo hd(koji izgleda fenomenalno) sa prenosom neke nfl utakmice na sport klubu(ono nj posten hd 720p nije). Razlika u kvalitetu nebo i zemlja

Iskander

pre 6 godina

@nizdis

Mogu da potvrdim isto za Australiju. Kada sam uveo kablovski internet SBB-a 2008 godine u Beogradu bio je bolji nego sto sad imam u Australiji. Znaci u to vreme je internet bio bolji nego sad sto je npr u Australiji.

flipsi

pre 6 godina

"Budite malo strpljivi, optika sigurno stiže u svaki dom u narednih 2-3 godine."

Tu pricu slusam vec jedno 10 godina. I nisam optimista da cu je videti u narednih 10. Za razliku od mene moj brat prvi dan u Americi imao ponudu na prikljucenje na kablovsku. E to je razlika izmedju kompanija tamo i ovde.

Nizdis

pre 6 godina

Bio sam korisnik jos od njihovog pocetka. Odselio sam se pre sedam godina iz Srbije i u to vreme kada sam u beogradu imao obican sbb paket, bio je sveylosnim godinama po ceni i kvalitetu ispted npr paketa koje sam kasbije imao u Nemackoj

as324ggz

pre 6 godina

EON sigurno radi na svakom TVu koji poseduje cist AndroidTV os,isto vazi i za konzole,MiBox,Nvidia Shield...koje se mogu povezati na svaki TV... I funkcioniše odlično... SBB je daleko ozbiljniji operater koji ide u korak sa vremenom i razmišlja o budućnosti...

aco

pre 6 godina

OK, ovde se radi o marketingu, razume se. SBB nema najbrži net u Srbiji. Svi operateri, još uvek bez značajnog tržišnog udela, dakle mali su i čine tzv mrežna ostrva, koji grade GPON (gigabitne pasivne optičke mreže) daju net do 1/1 Gb/s. HFC mreže su prošlost jer svi operateri lagano prelaze na GPON ftth tehnologiju. Ali to se ne dešava preko noći, to je ozbiljan infrastrukturni zahvat i treba dosta vremena da optika dopre do svakog krajnjeg korisnika. Inače asimetrični net D/U nije posledica monopola Telekoma Srbija već ograničenje koje nameće DOCSIS standard koji je dominantan u HFC mrežama. Budite malo strpljivi, optika sigurno stiže u svaki dom u narednih 2-3 godine.

nikad gledalac rijalitija

pre 6 godina

Ja samo ne razumem, kome treba 116 tv kanala?! Kome treba 40/1 internet ili brzi?! Jel ovo zemlja bogatasa koji ne rade nista, a svaki govori po 4 jezika, pa uspevate da gledate i kineske i francuske i madjarske kanale svaki dan?! Jel ovo zemlja u kojoj su svi video montazeri freelancer-i, pa im treba toliki internet? A sport fanovi koji smaraju sa večnom borbom između Arene i SK?! Šetate li vi ljudi nekad, imate li kera, dete, posao? Kako vaspitavate decu kad znaju da crtani filmovi u HD rezoluciji idu 24 h dnevno na minimum jedno 6 kanala? U stvari, meni je najteze da gledam čovečanstvo koje oduševljeno prihvata sve što mu se nudi, ni ne sluteći kakvom zaglupljivanju služi...a posle bude kriv Sloba, Tadić, Vučić, Tramp, Jeljcin, Putin....a realno, sami ste krivi što gajite generaciju koja ima 2 leve noge, ne zna da drži olovku i plače kad nestane struje, ima poremećaj pažnje i slab imunitet....

I.T.

pre 6 godina

Bio sam kod IKOM-a, sada sam kod SBB-a i sve radi kako treba. Nemam zamerke. Mislim da ce upropastiti Telekom Srbija. Kada bi imali i mobilnu mrezu, onda bi napravili zestok posao. U svakom slucaju, ja sam sa SBB-om zadovoljan.

Milos

pre 6 godina

U vezi SK i Arena: Ima bar 5 app i sajtova preko kojih mogu da se gledaju free! Moja poenta je: Bolje da se dogovore Mts i Sbb i da uzmu vise para ali da omoguce gledanje tih kanala kod oba operatera. Niko ne voli piratske sajtove ali ih ovi operateri teraju na to.

Dlp pea

pre 6 godina

Poruka za sve vas koji se žalite na SBB u pogledu Neta, EON-a i signala: Vi očigledno ne znate i nemate iskustvo sa nesrećnim Radijus Vektorom. Tek tada bi mogli da sednemo i vidimo prednosti i mane SBB-a. RV nema EON, nema vracanje unazad, nema signal, niti uredjaj kakav treba. Nema nista od kanala, sem te Arene kojom se diče, ali nikakvu drugu uslugu nemaju, pa verujte nemaju ni operatere uopste. Bruka i sramota. Zato budite srećni, jer SBB je u ovoj zemlji izmislio kablovsku tv, kakvi su drugi operateri. Pozdrav

Alex

pre 6 godina

Da probam da objasnim zasto je kod SBB-a upload delako slabiji, u odnosnu na download. Iz prostog razloga, sto je kod nas jos dominantan ADSL i koriscenje telefonskih parica. Sto znaci da Telekom, kao monopolista ogranicava brzinu upload-a. Znaci da SBB-u "dozvole" da poveća brzinu upload-a, to bi i uradili.

Liman

pre 6 godina

Odlični su.
Jedina zamerka koju imam je slabiji kvalitet modem/rutera koji ima mali domet wifi signala a zidovi ga lako blokiraju. Imao sam nekada najjeftiniji TPLink ruter i imao je duplo bolji signal.

UnKnown

pre 6 godina

Meni su ponudili HBO Premium sa sve HBO GO i OD dve godine besplatno, da uzmem fixni, a i fixni ne placam prvu godinu, sve po ceni koji trenutno placam (Gold Extra), a od druge godine placam samo 390 dinara vise, zbog telefonske pretplate. Prihvatio sam :). Retko dobra ponuda.

Savet

pre 6 godina

DL/UL 20:1. Uozbiljite se malo, ima i nas koji radimo od kuće.
(komentator, 24. april 2018 13:34)

Ovo je ponuda za privatne korisnike. Proveri na sajtu biznis ponudu i tarifu.

Dragan

pre 6 godina

Najbrzi i najjeftiniji internet imaju Svedjani i Japanci.
Ko u americi, prvih 12 meseci ti dam jeftino; posle..."videces".
(Posmatrac, 24. april 2018 12:43)

Podaci za I kvartal 2017 godine:

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_Internet_connection_speeds

Prosečna brzina:
1. Južna Koreja (28,6 Mb/s)
2. Norveška (23,5 Mb/s)
3. Švedska (22,5 Mb/s)

Maksimalna brzina:
1. Singapur (184,5 Mb/s)
2. Hong Kong (129,5 Mb/s)
3. Južna Koreja (121,0 Mb/s)
3. Švedska (22,5 Mb/s)

Реалан

pre 6 godina

@Nemanja
Čitam komentare i ne verujem....

Шта не верујеш? Срби су увек најпаметнији и ништа им није довољно добро (осим сами себи).

@Matori
Naj obicniji monopolisti. Pokusavaju da mi uvale fix telefon koji mi netreba.

Неписмен си а критикујеш друге... Поради прво мало на себи...



Ја сам конкретно јако задовољан SBB-ом, брзину су ми неколико пута повећавали, чак ми и не треба ово што имам. Телевизија је доста добра, ја лично немам сметње, некад дође до прекида интернета али врло ретко. Ево једна занимљивост: кад сам увео њихову услугу сигнал у стану је био доста лош, љихови људи су установили да долази до слабљења сигнала између 2. и 4. спрата у згради (инвеститори обично ставе лошије каблове). Они су о свом трошку развукли каблове да добију добар сигнал у целој згради (Нови Сад је у питању)

Wllaxy

pre 6 godina

Nedostaci:
- Nema Arena sport kanala, za razliku od susedstva gde Telemach ima i SK i Arene;
- CG NAT za korisnike zbog čega mora da se plaća dodatnih 610 dinara za statičku adresu;
- Mali upload;
- EON može samo na Samsung TV koji su 2016. i 2017. godište, dok nema za 2015. godište iako je ista verzija Tizena. Za WebOS od LG uopšte i nema EON.
- Dok ne uđu super su, kad uđu više te ne poznaju i traže da se plati RF modulator za video nadzor iako bi im se za dva meseca čak i isplatila ugradnja o njihovom trošku.
- Za stare korisnike uz obnavljanje ugovorne obaveze ne nude nikakve pogodnosti.
- Za. karticu za Connax modul traže veliku jednokratnu "instalaciju" + 290 dinara mesečno iako je "instalacija" smešna.
- Zamena Cisco 3928 za Ubee uopšte nije jednostavna kako bi trebala da bude jer stalno nešto zatežu.
- Naplaćuju usluge poziva u slučaju problema iako drže na čekanju i po desetinu minuta.

Баш ме интересује

pre 6 godina

Imam duo paket...tv da kazem pristojna...internet slab...operateri u vecini slucajeva neljubazni...cekanje da se jave je dugo...vaj-faj slab...kad udjem u kupatilo nema ga ili je los?
(pprvi dan skole u Svedskoj, 24. april 2018 13:26)

А шта ће ти интернет у купатилу???

Nemanja

pre 6 godina

Čitam komentare i ne verujem....
Njihov sam korisnik vec osam godina na adresi gde sam sada. Internet sam plaćao 1700 dinara a televiziju 900 ako se dobro secam. Tada sam imao 4Mb/s. Prvo povecanje interneta nisu me pitali dali zelim, nego su povećali brzinu na svoju ruku bez povecanja pretplate. Danas imam gold trio koji kosta 3600 ali vredi svakog dinara. Jedinu zamerku imam na EON ali i to im ocigledno treba malo vremena.

peca

pre 6 godina

E, a kad se prisetim 2008. godine, rapidshare, megaupload i Bekstvo iz Zatvora skidanje epizoda. Mislio sam da je 100kb/s vrhunac interneta. A danas je standard protok 2mb/s a najbrži 20mb/s. Tehnologija mnogo brzo napreduje, samo što to ne vidimo.

pprvi dan skole u Svedskoj

pre 6 godina

Imam duo paket...tv da kazem pristojna...internet slab...operateri u vecini slucajeva neljubazni...cekanje da se jave je dugo...vaj-faj slab...kad udjem u kupatilo nema ga ili je los?

sbb korisnik

pre 6 godina

da su najbolji u srbiji - jesu.

da mogu bolje - mogu, I to mnogo.

ukratko:

internet - brz, ali uz ceste prekide. do skora je to bilo mnogo bolje, poslednjih par meseci cesto primetim problem. pri tom sam kuci samo uvece.

d3 - dobar softver (u poredjenju sa mts iptv), ali se uredjaj sam povremeno zaglupi. u sred gledanja mi prijavi da nema signal, I jedino resenje je restart. nakon restarta radi, dakle nije do signala, nego do softvera. jako iritirajuce, narocito ako zelim da mi se snimi neka emisija par dana unapred (kad putujem), a onda se u medjuvremenu desi taj problem.

d3go, tj. eon - lose radi kad nije na ultrabrzom netu. takodje, i to me izludjuje, sportski kanali su ograniceni samo na SBB mrezu, sto je nedopustivo i neobjasnjivo. kad se ulogujem, zelim svoj sadrzaj gde god da sam, to I jeste smisao d3 GO.

tv kanali - ukinuli mini ultra kanal zbog problema koje imaju sa vlasnikom, jako neprofesionalno. opet neprofesionalno. odavno ukinuli arena sport, jer je konkurentski kanal. to se mene kao korisnika ne tice, neka plate sta moraju, siguran sam da od korisnicke pretplate zaradjuju vise nego dovoljno. ako im nije dovoljno, neka ponude te kanale u skupljim paketima, pa kome treba neka plati.

sve u svemu, cestitam SBB na svemu dobrom sto rade, I zelim im da prevazidju glupi balkanski mentalitet I postanu jos bolji.

Искуство

pre 6 godina

Од јуна 2017. сам њихов корисник. Осећај када сам раскинуо са до зла Бога технички и кадровски заосталим и антикориснички орјентисаним ПТТ-ом и прешао код њих ме подсећа на дан када сам у салону преузео и сео у нову Тојоту Аурис Сол након продаје 16 година старог Југа 55. Скупље али и неупоредиво боље.

Корисник

pre 6 godina

Да уведу Арена спорт канале поред постојећих 50 још додатних 15-20 канала емитују у HD резолуцији и биће идеални. Руку на срце, јесу најскупљи али они су се орјентисали на супербрѕи интернет и врхунску ТВ понуду. Коме то не треба, има да се купи на Бувљаку Лога 3 антена, USRobotics модем, уплати DiapUp интернет за много мање паре.

IQ 149

pre 6 godina

Siguran sam da ce se naci ljudi koji ce reci suprotno, ali SBB gotovo svakih 18 meseci povecavaju brzinu interneta, i sire programsku semu. Secam se da sam pre 3 godine poceo sa 40mbps, sada sam na 60 za isti novac, a siguran sam da ce jos skociti. Licno sam prezadovoljan SBB uslugama. Nisu bas jeftini ali vrede svaki dinar(posedujem trio paket).

KKMilovan

pre 6 godina

Stvarno su najbolji. Kvalitet HD kanala je sjajan, internet maltene nikad ne prekida i ultra je brz. Takodje, softver D3 radi mnogo tecnije nego MTS-ov kojem treba 3 sekunde da promeni kanal.

sbb korisnik

pre 6 godina

da su najbolji u srbiji - jesu.

da mogu bolje - mogu, I to mnogo.

ukratko:

internet - brz, ali uz ceste prekide. do skora je to bilo mnogo bolje, poslednjih par meseci cesto primetim problem. pri tom sam kuci samo uvece.

d3 - dobar softver (u poredjenju sa mts iptv), ali se uredjaj sam povremeno zaglupi. u sred gledanja mi prijavi da nema signal, I jedino resenje je restart. nakon restarta radi, dakle nije do signala, nego do softvera. jako iritirajuce, narocito ako zelim da mi se snimi neka emisija par dana unapred (kad putujem), a onda se u medjuvremenu desi taj problem.

d3go, tj. eon - lose radi kad nije na ultrabrzom netu. takodje, i to me izludjuje, sportski kanali su ograniceni samo na SBB mrezu, sto je nedopustivo i neobjasnjivo. kad se ulogujem, zelim svoj sadrzaj gde god da sam, to I jeste smisao d3 GO.

tv kanali - ukinuli mini ultra kanal zbog problema koje imaju sa vlasnikom, jako neprofesionalno. opet neprofesionalno. odavno ukinuli arena sport, jer je konkurentski kanal. to se mene kao korisnika ne tice, neka plate sta moraju, siguran sam da od korisnicke pretplate zaradjuju vise nego dovoljno. ako im nije dovoljno, neka ponude te kanale u skupljim paketima, pa kome treba neka plati.

sve u svemu, cestitam SBB na svemu dobrom sto rade, I zelim im da prevazidju glupi balkanski mentalitet I postanu jos bolji.

Искуство

pre 6 godina

Од јуна 2017. сам њихов корисник. Осећај када сам раскинуо са до зла Бога технички и кадровски заосталим и антикориснички орјентисаним ПТТ-ом и прешао код њих ме подсећа на дан када сам у салону преузео и сео у нову Тојоту Аурис Сол након продаје 16 година старог Југа 55. Скупље али и неупоредиво боље.

KKMilovan

pre 6 godina

Stvarno su najbolji. Kvalitet HD kanala je sjajan, internet maltene nikad ne prekida i ultra je brz. Takodje, softver D3 radi mnogo tecnije nego MTS-ov kojem treba 3 sekunde da promeni kanal.

IQ 149

pre 6 godina

Siguran sam da ce se naci ljudi koji ce reci suprotno, ali SBB gotovo svakih 18 meseci povecavaju brzinu interneta, i sire programsku semu. Secam se da sam pre 3 godine poceo sa 40mbps, sada sam na 60 za isti novac, a siguran sam da ce jos skociti. Licno sam prezadovoljan SBB uslugama. Nisu bas jeftini ali vrede svaki dinar(posedujem trio paket).

nikad gledalac rijalitija

pre 6 godina

Ja samo ne razumem, kome treba 116 tv kanala?! Kome treba 40/1 internet ili brzi?! Jel ovo zemlja bogatasa koji ne rade nista, a svaki govori po 4 jezika, pa uspevate da gledate i kineske i francuske i madjarske kanale svaki dan?! Jel ovo zemlja u kojoj su svi video montazeri freelancer-i, pa im treba toliki internet? A sport fanovi koji smaraju sa večnom borbom između Arene i SK?! Šetate li vi ljudi nekad, imate li kera, dete, posao? Kako vaspitavate decu kad znaju da crtani filmovi u HD rezoluciji idu 24 h dnevno na minimum jedno 6 kanala? U stvari, meni je najteze da gledam čovečanstvo koje oduševljeno prihvata sve što mu se nudi, ni ne sluteći kakvom zaglupljivanju služi...a posle bude kriv Sloba, Tadić, Vučić, Tramp, Jeljcin, Putin....a realno, sami ste krivi što gajite generaciju koja ima 2 leve noge, ne zna da drži olovku i plače kad nestane struje, ima poremećaj pažnje i slab imunitet....

Wllaxy

pre 6 godina

Nedostaci:
- Nema Arena sport kanala, za razliku od susedstva gde Telemach ima i SK i Arene;
- CG NAT za korisnike zbog čega mora da se plaća dodatnih 610 dinara za statičku adresu;
- Mali upload;
- EON može samo na Samsung TV koji su 2016. i 2017. godište, dok nema za 2015. godište iako je ista verzija Tizena. Za WebOS od LG uopšte i nema EON.
- Dok ne uđu super su, kad uđu više te ne poznaju i traže da se plati RF modulator za video nadzor iako bi im se za dva meseca čak i isplatila ugradnja o njihovom trošku.
- Za stare korisnike uz obnavljanje ugovorne obaveze ne nude nikakve pogodnosti.
- Za. karticu za Connax modul traže veliku jednokratnu "instalaciju" + 290 dinara mesečno iako je "instalacija" smešna.
- Zamena Cisco 3928 za Ubee uopšte nije jednostavna kako bi trebala da bude jer stalno nešto zatežu.
- Naplaćuju usluge poziva u slučaju problema iako drže na čekanju i po desetinu minuta.

peca

pre 6 godina

E, a kad se prisetim 2008. godine, rapidshare, megaupload i Bekstvo iz Zatvora skidanje epizoda. Mislio sam da je 100kb/s vrhunac interneta. A danas je standard protok 2mb/s a najbrži 20mb/s. Tehnologija mnogo brzo napreduje, samo što to ne vidimo.

Корисник

pre 6 godina

Да уведу Арена спорт канале поред постојећих 50 још додатних 15-20 канала емитују у HD резолуцији и биће идеални. Руку на срце, јесу најскупљи али они су се орјентисали на супербрѕи интернет и врхунску ТВ понуду. Коме то не треба, има да се купи на Бувљаку Лога 3 антена, USRobotics модем, уплати DiapUp интернет за много мање паре.

pprvi dan skole u Svedskoj

pre 6 godina

Imam duo paket...tv da kazem pristojna...internet slab...operateri u vecini slucajeva neljubazni...cekanje da se jave je dugo...vaj-faj slab...kad udjem u kupatilo nema ga ili je los?

Liman

pre 6 godina

Odlični su.
Jedina zamerka koju imam je slabiji kvalitet modem/rutera koji ima mali domet wifi signala a zidovi ga lako blokiraju. Imao sam nekada najjeftiniji TPLink ruter i imao je duplo bolji signal.

Milos

pre 6 godina

U vezi SK i Arena: Ima bar 5 app i sajtova preko kojih mogu da se gledaju free! Moja poenta je: Bolje da se dogovore Mts i Sbb i da uzmu vise para ali da omoguce gledanje tih kanala kod oba operatera. Niko ne voli piratske sajtove ali ih ovi operateri teraju na to.

Dlp pea

pre 6 godina

Poruka za sve vas koji se žalite na SBB u pogledu Neta, EON-a i signala: Vi očigledno ne znate i nemate iskustvo sa nesrećnim Radijus Vektorom. Tek tada bi mogli da sednemo i vidimo prednosti i mane SBB-a. RV nema EON, nema vracanje unazad, nema signal, niti uredjaj kakav treba. Nema nista od kanala, sem te Arene kojom se diče, ali nikakvu drugu uslugu nemaju, pa verujte nemaju ni operatere uopste. Bruka i sramota. Zato budite srećni, jer SBB je u ovoj zemlji izmislio kablovsku tv, kakvi su drugi operateri. Pozdrav

Nemanja

pre 6 godina

Čitam komentare i ne verujem....
Njihov sam korisnik vec osam godina na adresi gde sam sada. Internet sam plaćao 1700 dinara a televiziju 900 ako se dobro secam. Tada sam imao 4Mb/s. Prvo povecanje interneta nisu me pitali dali zelim, nego su povećali brzinu na svoju ruku bez povecanja pretplate. Danas imam gold trio koji kosta 3600 ali vredi svakog dinara. Jedinu zamerku imam na EON ali i to im ocigledno treba malo vremena.

Реалан

pre 6 godina

@Nemanja
Čitam komentare i ne verujem....

Шта не верујеш? Срби су увек најпаметнији и ништа им није довољно добро (осим сами себи).

@Matori
Naj obicniji monopolisti. Pokusavaju da mi uvale fix telefon koji mi netreba.

Неписмен си а критикујеш друге... Поради прво мало на себи...



Ја сам конкретно јако задовољан SBB-ом, брзину су ми неколико пута повећавали, чак ми и не треба ово што имам. Телевизија је доста добра, ја лично немам сметње, некад дође до прекида интернета али врло ретко. Ево једна занимљивост: кад сам увео њихову услугу сигнал у стану је био доста лош, љихови људи су установили да долази до слабљења сигнала између 2. и 4. спрата у згради (инвеститори обично ставе лошије каблове). Они су о свом трошку развукли каблове да добију добар сигнал у целој згради (Нови Сад је у питању)

Баш ме интересује

pre 6 godina

Imam duo paket...tv da kazem pristojna...internet slab...operateri u vecini slucajeva neljubazni...cekanje da se jave je dugo...vaj-faj slab...kad udjem u kupatilo nema ga ili je los?
(pprvi dan skole u Svedskoj, 24. april 2018 13:26)

А шта ће ти интернет у купатилу???

aco

pre 6 godina

OK, ovde se radi o marketingu, razume se. SBB nema najbrži net u Srbiji. Svi operateri, još uvek bez značajnog tržišnog udela, dakle mali su i čine tzv mrežna ostrva, koji grade GPON (gigabitne pasivne optičke mreže) daju net do 1/1 Gb/s. HFC mreže su prošlost jer svi operateri lagano prelaze na GPON ftth tehnologiju. Ali to se ne dešava preko noći, to je ozbiljan infrastrukturni zahvat i treba dosta vremena da optika dopre do svakog krajnjeg korisnika. Inače asimetrični net D/U nije posledica monopola Telekoma Srbija već ograničenje koje nameće DOCSIS standard koji je dominantan u HFC mrežama. Budite malo strpljivi, optika sigurno stiže u svaki dom u narednih 2-3 godine.

Savet

pre 6 godina

DL/UL 20:1. Uozbiljite se malo, ima i nas koji radimo od kuće.
(komentator, 24. april 2018 13:34)

Ovo je ponuda za privatne korisnike. Proveri na sajtu biznis ponudu i tarifu.

UnKnown

pre 6 godina

Meni su ponudili HBO Premium sa sve HBO GO i OD dve godine besplatno, da uzmem fixni, a i fixni ne placam prvu godinu, sve po ceni koji trenutno placam (Gold Extra), a od druge godine placam samo 390 dinara vise, zbog telefonske pretplate. Prihvatio sam :). Retko dobra ponuda.

Alex

pre 6 godina

Da probam da objasnim zasto je kod SBB-a upload delako slabiji, u odnosnu na download. Iz prostog razloga, sto je kod nas jos dominantan ADSL i koriscenje telefonskih parica. Sto znaci da Telekom, kao monopolista ogranicava brzinu upload-a. Znaci da SBB-u "dozvole" da poveća brzinu upload-a, to bi i uradili.

Dragan

pre 6 godina

Najbrzi i najjeftiniji internet imaju Svedjani i Japanci.
Ko u americi, prvih 12 meseci ti dam jeftino; posle..."videces".
(Posmatrac, 24. april 2018 12:43)

Podaci za I kvartal 2017 godine:

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_Internet_connection_speeds

Prosečna brzina:
1. Južna Koreja (28,6 Mb/s)
2. Norveška (23,5 Mb/s)
3. Švedska (22,5 Mb/s)

Maksimalna brzina:
1. Singapur (184,5 Mb/s)
2. Hong Kong (129,5 Mb/s)
3. Južna Koreja (121,0 Mb/s)
3. Švedska (22,5 Mb/s)

flipsi

pre 6 godina

"Budite malo strpljivi, optika sigurno stiže u svaki dom u narednih 2-3 godine."

Tu pricu slusam vec jedno 10 godina. I nisam optimista da cu je videti u narednih 10. Za razliku od mene moj brat prvi dan u Americi imao ponudu na prikljucenje na kablovsku. E to je razlika izmedju kompanija tamo i ovde.

I.T.

pre 6 godina

Bio sam kod IKOM-a, sada sam kod SBB-a i sve radi kako treba. Nemam zamerke. Mislim da ce upropastiti Telekom Srbija. Kada bi imali i mobilnu mrezu, onda bi napravili zestok posao. U svakom slucaju, ja sam sa SBB-om zadovoljan.

Nizdis

pre 6 godina

Bio sam korisnik jos od njihovog pocetka. Odselio sam se pre sedam godina iz Srbije i u to vreme kada sam u beogradu imao obican sbb paket, bio je sveylosnim godinama po ceni i kvalitetu ispted npr paketa koje sam kasbije imao u Nemackoj

as324ggz

pre 6 godina

EON sigurno radi na svakom TVu koji poseduje cist AndroidTV os,isto vazi i za konzole,MiBox,Nvidia Shield...koje se mogu povezati na svaki TV... I funkcioniše odlično... SBB je daleko ozbiljniji operater koji ide u korak sa vremenom i razmišlja o budućnosti...

azija

pre 6 godina

Internetom sam prezodovoljan. Nikad nije bilo nekih znacajnih padova brzine ili gubljenja signala. Wifi ruter im je slab haos. Odes u wc signal vec znacajno oslabio, o odlasku u dvoriste da ni ne pricam iako stojim tik uz prozor od kuce. Izbor hd kanala je super stim sto pola njih nije videlo prave hd rezolucije. Dovoljno je uporediti hbo hd(koji izgleda fenomenalno) sa prenosom neke nfl utakmice na sport klubu(ono nj posten hd 720p nije). Razlika u kvalitetu nebo i zemlja

Iskander

pre 6 godina

@nizdis

Mogu da potvrdim isto za Australiju. Kada sam uveo kablovski internet SBB-a 2008 godine u Beogradu bio je bolji nego sto sad imam u Australiji. Znaci u to vreme je internet bio bolji nego sad sto je npr u Australiji.

KKMilovan

pre 6 godina

Stvarno su najbolji. Kvalitet HD kanala je sjajan, internet maltene nikad ne prekida i ultra je brz. Takodje, softver D3 radi mnogo tecnije nego MTS-ov kojem treba 3 sekunde da promeni kanal.

Баш ме интересује

pre 6 godina

Imam duo paket...tv da kazem pristojna...internet slab...operateri u vecini slucajeva neljubazni...cekanje da se jave je dugo...vaj-faj slab...kad udjem u kupatilo nema ga ili je los?
(pprvi dan skole u Svedskoj, 24. april 2018 13:26)

А шта ће ти интернет у купатилу???

IQ 149

pre 6 godina

Siguran sam da ce se naci ljudi koji ce reci suprotno, ali SBB gotovo svakih 18 meseci povecavaju brzinu interneta, i sire programsku semu. Secam se da sam pre 3 godine poceo sa 40mbps, sada sam na 60 za isti novac, a siguran sam da ce jos skociti. Licno sam prezadovoljan SBB uslugama. Nisu bas jeftini ali vrede svaki dinar(posedujem trio paket).

Корисник

pre 6 godina

Да уведу Арена спорт канале поред постојећих 50 још додатних 15-20 канала емитују у HD резолуцији и биће идеални. Руку на срце, јесу најскупљи али они су се орјентисали на супербрѕи интернет и врхунску ТВ понуду. Коме то не треба, има да се купи на Бувљаку Лога 3 антена, USRobotics модем, уплати DiapUp интернет за много мање паре.

Искуство

pre 6 godina

Од јуна 2017. сам њихов корисник. Осећај када сам раскинуо са до зла Бога технички и кадровски заосталим и антикориснички орјентисаним ПТТ-ом и прешао код њих ме подсећа на дан када сам у салону преузео и сео у нову Тојоту Аурис Сол након продаје 16 година старог Југа 55. Скупље али и неупоредиво боље.

Alex

pre 6 godina

Da probam da objasnim zasto je kod SBB-a upload delako slabiji, u odnosnu na download. Iz prostog razloga, sto je kod nas jos dominantan ADSL i koriscenje telefonskih parica. Sto znaci da Telekom, kao monopolista ogranicava brzinu upload-a. Znaci da SBB-u "dozvole" da poveća brzinu upload-a, to bi i uradili.

Nemanja

pre 6 godina

Čitam komentare i ne verujem....
Njihov sam korisnik vec osam godina na adresi gde sam sada. Internet sam plaćao 1700 dinara a televiziju 900 ako se dobro secam. Tada sam imao 4Mb/s. Prvo povecanje interneta nisu me pitali dali zelim, nego su povećali brzinu na svoju ruku bez povecanja pretplate. Danas imam gold trio koji kosta 3600 ali vredi svakog dinara. Jedinu zamerku imam na EON ali i to im ocigledno treba malo vremena.

sbb korisnik

pre 6 godina

da su najbolji u srbiji - jesu.

da mogu bolje - mogu, I to mnogo.

ukratko:

internet - brz, ali uz ceste prekide. do skora je to bilo mnogo bolje, poslednjih par meseci cesto primetim problem. pri tom sam kuci samo uvece.

d3 - dobar softver (u poredjenju sa mts iptv), ali se uredjaj sam povremeno zaglupi. u sred gledanja mi prijavi da nema signal, I jedino resenje je restart. nakon restarta radi, dakle nije do signala, nego do softvera. jako iritirajuce, narocito ako zelim da mi se snimi neka emisija par dana unapred (kad putujem), a onda se u medjuvremenu desi taj problem.

d3go, tj. eon - lose radi kad nije na ultrabrzom netu. takodje, i to me izludjuje, sportski kanali su ograniceni samo na SBB mrezu, sto je nedopustivo i neobjasnjivo. kad se ulogujem, zelim svoj sadrzaj gde god da sam, to I jeste smisao d3 GO.

tv kanali - ukinuli mini ultra kanal zbog problema koje imaju sa vlasnikom, jako neprofesionalno. opet neprofesionalno. odavno ukinuli arena sport, jer je konkurentski kanal. to se mene kao korisnika ne tice, neka plate sta moraju, siguran sam da od korisnicke pretplate zaradjuju vise nego dovoljno. ako im nije dovoljno, neka ponude te kanale u skupljim paketima, pa kome treba neka plati.

sve u svemu, cestitam SBB na svemu dobrom sto rade, I zelim im da prevazidju glupi balkanski mentalitet I postanu jos bolji.

UnKnown

pre 6 godina

Meni su ponudili HBO Premium sa sve HBO GO i OD dve godine besplatno, da uzmem fixni, a i fixni ne placam prvu godinu, sve po ceni koji trenutno placam (Gold Extra), a od druge godine placam samo 390 dinara vise, zbog telefonske pretplate. Prihvatio sam :). Retko dobra ponuda.

nikad gledalac rijalitija

pre 6 godina

Ja samo ne razumem, kome treba 116 tv kanala?! Kome treba 40/1 internet ili brzi?! Jel ovo zemlja bogatasa koji ne rade nista, a svaki govori po 4 jezika, pa uspevate da gledate i kineske i francuske i madjarske kanale svaki dan?! Jel ovo zemlja u kojoj su svi video montazeri freelancer-i, pa im treba toliki internet? A sport fanovi koji smaraju sa večnom borbom između Arene i SK?! Šetate li vi ljudi nekad, imate li kera, dete, posao? Kako vaspitavate decu kad znaju da crtani filmovi u HD rezoluciji idu 24 h dnevno na minimum jedno 6 kanala? U stvari, meni je najteze da gledam čovečanstvo koje oduševljeno prihvata sve što mu se nudi, ni ne sluteći kakvom zaglupljivanju služi...a posle bude kriv Sloba, Tadić, Vučić, Tramp, Jeljcin, Putin....a realno, sami ste krivi što gajite generaciju koja ima 2 leve noge, ne zna da drži olovku i plače kad nestane struje, ima poremećaj pažnje i slab imunitet....

pprvi dan skole u Svedskoj

pre 6 godina

Imam duo paket...tv da kazem pristojna...internet slab...operateri u vecini slucajeva neljubazni...cekanje da se jave je dugo...vaj-faj slab...kad udjem u kupatilo nema ga ili je los?

Dlp pea

pre 6 godina

Poruka za sve vas koji se žalite na SBB u pogledu Neta, EON-a i signala: Vi očigledno ne znate i nemate iskustvo sa nesrećnim Radijus Vektorom. Tek tada bi mogli da sednemo i vidimo prednosti i mane SBB-a. RV nema EON, nema vracanje unazad, nema signal, niti uredjaj kakav treba. Nema nista od kanala, sem te Arene kojom se diče, ali nikakvu drugu uslugu nemaju, pa verujte nemaju ni operatere uopste. Bruka i sramota. Zato budite srećni, jer SBB je u ovoj zemlji izmislio kablovsku tv, kakvi su drugi operateri. Pozdrav

Реалан

pre 6 godina

@Nemanja
Čitam komentare i ne verujem....

Шта не верујеш? Срби су увек најпаметнији и ништа им није довољно добро (осим сами себи).

@Matori
Naj obicniji monopolisti. Pokusavaju da mi uvale fix telefon koji mi netreba.

Неписмен си а критикујеш друге... Поради прво мало на себи...



Ја сам конкретно јако задовољан SBB-ом, брзину су ми неколико пута повећавали, чак ми и не треба ово што имам. Телевизија је доста добра, ја лично немам сметње, некад дође до прекида интернета али врло ретко. Ево једна занимљивост: кад сам увео њихову услугу сигнал у стану је био доста лош, љихови људи су установили да долази до слабљења сигнала између 2. и 4. спрата у згради (инвеститори обично ставе лошије каблове). Они су о свом трошку развукли каблове да добију добар сигнал у целој згради (Нови Сад је у питању)

as324ggz

pre 6 godina

EON sigurno radi na svakom TVu koji poseduje cist AndroidTV os,isto vazi i za konzole,MiBox,Nvidia Shield...koje se mogu povezati na svaki TV... I funkcioniše odlično... SBB je daleko ozbiljniji operater koji ide u korak sa vremenom i razmišlja o budućnosti...

Savet

pre 6 godina

DL/UL 20:1. Uozbiljite se malo, ima i nas koji radimo od kuće.
(komentator, 24. april 2018 13:34)

Ovo je ponuda za privatne korisnike. Proveri na sajtu biznis ponudu i tarifu.

I.T.

pre 6 godina

Bio sam kod IKOM-a, sada sam kod SBB-a i sve radi kako treba. Nemam zamerke. Mislim da ce upropastiti Telekom Srbija. Kada bi imali i mobilnu mrezu, onda bi napravili zestok posao. U svakom slucaju, ja sam sa SBB-om zadovoljan.

Nizdis

pre 6 godina

Bio sam korisnik jos od njihovog pocetka. Odselio sam se pre sedam godina iz Srbije i u to vreme kada sam u beogradu imao obican sbb paket, bio je sveylosnim godinama po ceni i kvalitetu ispted npr paketa koje sam kasbije imao u Nemackoj

peca

pre 6 godina

E, a kad se prisetim 2008. godine, rapidshare, megaupload i Bekstvo iz Zatvora skidanje epizoda. Mislio sam da je 100kb/s vrhunac interneta. A danas je standard protok 2mb/s a najbrži 20mb/s. Tehnologija mnogo brzo napreduje, samo što to ne vidimo.

Wllaxy

pre 6 godina

Nedostaci:
- Nema Arena sport kanala, za razliku od susedstva gde Telemach ima i SK i Arene;
- CG NAT za korisnike zbog čega mora da se plaća dodatnih 610 dinara za statičku adresu;
- Mali upload;
- EON može samo na Samsung TV koji su 2016. i 2017. godište, dok nema za 2015. godište iako je ista verzija Tizena. Za WebOS od LG uopšte i nema EON.
- Dok ne uđu super su, kad uđu više te ne poznaju i traže da se plati RF modulator za video nadzor iako bi im se za dva meseca čak i isplatila ugradnja o njihovom trošku.
- Za stare korisnike uz obnavljanje ugovorne obaveze ne nude nikakve pogodnosti.
- Za. karticu za Connax modul traže veliku jednokratnu "instalaciju" + 290 dinara mesečno iako je "instalacija" smešna.
- Zamena Cisco 3928 za Ubee uopšte nije jednostavna kako bi trebala da bude jer stalno nešto zatežu.
- Naplaćuju usluge poziva u slučaju problema iako drže na čekanju i po desetinu minuta.

Dragan

pre 6 godina

Najbrzi i najjeftiniji internet imaju Svedjani i Japanci.
Ko u americi, prvih 12 meseci ti dam jeftino; posle..."videces".
(Posmatrac, 24. april 2018 12:43)

Podaci za I kvartal 2017 godine:

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_Internet_connection_speeds

Prosečna brzina:
1. Južna Koreja (28,6 Mb/s)
2. Norveška (23,5 Mb/s)
3. Švedska (22,5 Mb/s)

Maksimalna brzina:
1. Singapur (184,5 Mb/s)
2. Hong Kong (129,5 Mb/s)
3. Južna Koreja (121,0 Mb/s)
3. Švedska (22,5 Mb/s)

aco

pre 6 godina

OK, ovde se radi o marketingu, razume se. SBB nema najbrži net u Srbiji. Svi operateri, još uvek bez značajnog tržišnog udela, dakle mali su i čine tzv mrežna ostrva, koji grade GPON (gigabitne pasivne optičke mreže) daju net do 1/1 Gb/s. HFC mreže su prošlost jer svi operateri lagano prelaze na GPON ftth tehnologiju. Ali to se ne dešava preko noći, to je ozbiljan infrastrukturni zahvat i treba dosta vremena da optika dopre do svakog krajnjeg korisnika. Inače asimetrični net D/U nije posledica monopola Telekoma Srbija već ograničenje koje nameće DOCSIS standard koji je dominantan u HFC mrežama. Budite malo strpljivi, optika sigurno stiže u svaki dom u narednih 2-3 godine.

Liman

pre 6 godina

Odlični su.
Jedina zamerka koju imam je slabiji kvalitet modem/rutera koji ima mali domet wifi signala a zidovi ga lako blokiraju. Imao sam nekada najjeftiniji TPLink ruter i imao je duplo bolji signal.

flipsi

pre 6 godina

"Budite malo strpljivi, optika sigurno stiže u svaki dom u narednih 2-3 godine."

Tu pricu slusam vec jedno 10 godina. I nisam optimista da cu je videti u narednih 10. Za razliku od mene moj brat prvi dan u Americi imao ponudu na prikljucenje na kablovsku. E to je razlika izmedju kompanija tamo i ovde.

Milos

pre 6 godina

U vezi SK i Arena: Ima bar 5 app i sajtova preko kojih mogu da se gledaju free! Moja poenta je: Bolje da se dogovore Mts i Sbb i da uzmu vise para ali da omoguce gledanje tih kanala kod oba operatera. Niko ne voli piratske sajtove ali ih ovi operateri teraju na to.

Iskander

pre 6 godina

@nizdis

Mogu da potvrdim isto za Australiju. Kada sam uveo kablovski internet SBB-a 2008 godine u Beogradu bio je bolji nego sto sad imam u Australiji. Znaci u to vreme je internet bio bolji nego sad sto je npr u Australiji.

azija

pre 6 godina

Internetom sam prezodovoljan. Nikad nije bilo nekih znacajnih padova brzine ili gubljenja signala. Wifi ruter im je slab haos. Odes u wc signal vec znacajno oslabio, o odlasku u dvoriste da ni ne pricam iako stojim tik uz prozor od kuce. Izbor hd kanala je super stim sto pola njih nije videlo prave hd rezolucije. Dovoljno je uporediti hbo hd(koji izgleda fenomenalno) sa prenosom neke nfl utakmice na sport klubu(ono nj posten hd 720p nije). Razlika u kvalitetu nebo i zemlja