Honda CR-V za 2015.

Japanski proizvođač će na ovogodišnjem sajmu automobila u Parizu izložiti brojne nove i restilizovane modele, a poslednji u nizu je osveženi krosover CR-V. Osim kozmetičkih promena, Honda će kupcima ponuditi i novi 1.6 dizel motor sa 160 ks.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 01.10.2014.

10:14

Default images

Na štandu Honde posetioci će pored nove generacije modela HR-V i Jazz, moći da vide i redizajnirani Civic za 2015, kao i pretprodukcijski Civic Type R.

Njima će se pridružiti i Honda CR-V za 2015. Na automobilu koji će u prodajnim salonima zameniti aktuelnu verziju, promenjen je dizajn maske hladnjaka, farova za maglu i stop svetla, kao i prednjeg i zadnjeg branika.

Farovi sa LED svetlima izgledaju modernije, dok su zadnje svetlosne grupe sada vizuelno povezane hromiranom maskom koja se prostire ispod stakla na vratima prtljažnika.
Honda je modernizovala i ponudu motora, pa će CR-V za 2015. umesto starog 2.2 litarskog i-DTEC dizelaša sa 150 "konja" dobiti 1.6 litarski i-DTEC koji proizvodi 160 ks (118 kW) i razvija 350 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

Novi motor biće dostupan samo u verziji sa 4x4 pogonom, a u kombinaciji su standardni šestostepeni manuelni ili opcioni novorazvijeni devetobrzinski automatski menjač.

Honda tvrdi da je zahvaljujući novom motoru uspela da smanji CO2 emisiju za 11 procenata (na 130 g/km), u verziji sa manuelnim menjačem, odnosno za 20 odsto (na 135 g/km) u modelu kod kojeg se snaga prenosi na točkove pomoću automatske transmisije.
U ponudi će i dalje biti dizel verzija sa prednjim pogonom, opremljena aktuelnim 1.6 litarskim i-DTEC motorom sa 120 ks.

Kupci će moći da računaju i na 2.0 litarsku benzinsku i-VTEC verziju sa 155 ks. Ovaj model će moći da se nabavi kako sa prednjim, tako i sa pogonom na sva 4 točka, a osim manuelnog, na raspolaganju će biti i automatski menjač.

Honda CR-V za 2015. proizvodiće se u Velikoj Britaniji, a japanska kompanija za sada nije objavila datum početka prodaje u Evropi i cenu restilizovanog modela.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: