Mazda proizvela milion vozila sa SKYACTIV tehnologijom

Dve godine i četiri meseca nakon predstavljanja prvog SKYACTIV modela, CX-5, Mazda je proizvela milionito vozilo sa ovom naprednom tehnologijom. Osim Mazde CX-5, gamu SKYACTIV modela sačinjavaju i nove generacije Mazde6 i Mazde3.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 17.04.2014.

14:05

Default images

Mazda je objavila da je globalna proizvodnja tri SKYACTIV vozila, Mazde CX-5, Mazde6 (Atenza u Japanu) i Mazde3 (Axela u Japanu) premašila milion jedinica, dosegnuvši krajem marta 2014. ukupno 1.040.000 jedinica.

Ovi modeli proizvode se u fabrikama u Japanu, Meksiku, Tajlandu i Kini, a prodaju u više od 100 zemalja širom sveta.

Sva tri modela koriste celokupnu paletu Mazdine SKYACTIV tehnologije, koju je kompanija razvila sa ciljem da svakom kupcu ponudi kvalitetne ekološke i bezbednosne karakteristike, bez žrtvovanja užitka u vožnji.

SKYACTIV tehnologija podrazumeva poboljšanje efikasnosti osnovnih komponenti koje utiču na performanse automobila, poput motora i menjača, uz istovremeno smanjenje mase vozila.

O Mazdinoj SKYACTIV tehnologiji detaljnije se možete informisati u posebnom tekstu.

Pročitajte o primeni SKYACTIV tehnologije u hibridnoj Mazdi3 i modelu koji kao gorivo koristi komprimovani prirodni gas.
Pročitajte o Mazdinom i-ELOOP sistemu kočenja koji doprinosi manjoj potrošnji goriva.
Pročitajte kako je Mazda upotrebom nove vrste čelika smanjila masu svojih vozila.

Vozili smo: Mazda CX-5.
Vozili smo: Mazda6.
Vozili smo: Mazda3.

Pročitajte prve detalje o budućoj Mazdi MX-5, koja će takođe koristiti SKYACTIV tehnologiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: