Beograd dobija mrežu punjača za električne automobile

Raspisan tender za izradu detaljnog plana.

Automobili

Izvor: Izvor: eKapija

Četvrtak, 30.12.2021.

12:45

Beograd dobija mrežu punjača za električne automobile
Foto: B92/NÆ

Grad Beograd u narednom periodu planira da izgradi mrežu punjača za električna vozila. Javnom nabakom koja je raspisana predviđena je izrada plana za buduću mrežu, a vrednost nabavke procenjena je na 2,5 miliona dinara, piše eKapija.

Kako se navodi u dokumentaciji, kako se tržište "plug-in" hibridnih i električnih vozila povećava, raste i potreba za sve većom dostupnošću javnih stanica za punjenje.

Stanica za punjenje električnih vozila je tačka ponovnog punjenja električnom energijom, i deo je infrastrukture neophodne za punjenje električnih vozila poput električnih automobila, hibridnih vozila, kao i drugih električnih vozila.

Plan bi trebalo da odredi broj stanica za punjenje, kao i njihova i mesta. Takođe, potrebno je detaljno definisati politiku i tehnologiju plaćanja, proceniti moguće prihode i tokove prihode, definisati moguće "biznis" modele za realizaciju plana, kao i proceniti ukupnu vrednost mreže stanica za punjenje.

Rok za izradu plana je 120 dana, a rok za podnošenje ponuda 17. januar 2022. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

10 h

Podeli: