Automobili

Utorak, 05.03.2019.

12:05

Audi Q4 je novi električni SUV FOTO

Audi je na sajmu automobila u Ženevi predstavio Q4 e-tron SUV koncept na struju.

Izvor: B92

Audi Q4 je novi električni SUV FOTO

Audi Q4 e-tron je dokaz da jedan električni automobil može da ima prilično konvencionalan dizajn, bez mnogo eksperimentisanja.

Ipak, s obzirom da je reč o konceptu, auto je opremljen masivnim točkovima koji će, najverovatnije, kada se stigne do produkcijske verzije biti za broj manji.

Osim toga, za razliku od prvog Audijevog električnog SUV-a, modela e-tron, koji umesto ogledala u spoljnim kućištima ima kamere, Q4 e-tron je zadržao klasične bočne retrovizore.
Automobil je opremljen parom elektromotora ukupne kombinovane snage od 306 ks (225 kW) Kako kažu u Audiju, električni motor na zadnjoj osovini proizvodi 204 ks (150 kW) i 310 Nm, a prednja pogonska jedinica isporučuje 102 ks (75 kW) i 150 Nm.

Zahavljujući ovakvoj konfiguraciji elektromotora, Q4 e-tron ima quattro pogon na sva 4 točka. Automobil iz stanja mirovanja do stotke ubrzava za 6,3 s, dok je maksimalna brzina elektronski ograničena na 180 km/h.
Audijev koncept električnu energiju skladišti u baterijama kapaciteta 82 kWh, zahvaljujući čemu može da pređe preko 450 km (mereno po WLTP standardu) pre nego što se baterije isprazne.

Za dopunu do 80% kapaciteta na brzom punjaču potrebno je 30 minuta.
Zahvaljujući međuosovinskom rastojanju od 2,77 m, Audi je novi električni koncept svrstao blizu gornje granice kompaktnih vozila, kada je reč o prostoru u kabini.

Ako se zna da sve više proizvođača dugmiće i prekidače raznih komandi "prebacuje" na ekran multimedijalnog sistema, kao i da su instrument table na regularnim produkcijskim modelima postale digitalizovana, unutrašnjost koncepta Q4 e-tron ne može se smatrati preterano futurističkom.

I ovde dominira veliki 12,3 inčni displej na centralnoj konzoli, a fizičke komande svedene su na minimum.
Audi je najavio da će Q4 e-tron početi da se proizvodi krajem 2020. godine, kao 5. serijski model na struju ovog nemačkog brenda.

Saopšteno je i da produkcijski model neće mnogo stilski odudarati od koncepta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

19 h

Podeli: