Automobili

Sreda, 23.01.2019.

14:35

Kia dominira u Kini sa jeftinijom verzijom Stonica

Južnokorejski brend Kia napravila je pun pogodak sa krosoverom KX1, pristupačnijom verzijom modela Stonic namenjene isključivo tržištu Kine.

Izvor: B92

Kia dominira u Kini sa jeftinijom verzijom Stonica
Kia KX1

Kia je prošle godine do decembra prodala više od 20.000 jedinica KX1 koji je na osnovu toga postao drugi najprodavaniji SUV model na najvećem svetskom tržištu automobila.

KX1 se od originalne verzije Stonic razlikuje po zadnjim svetlima, hromiranoj lajsni na zadnjem braniku i retrovizorima.

Takođe, dnevna svetla su dizajnirana u obliku bumeranga, doduše dostupna su samo u višem paketu opreme, a tu je i dvostruki izduv.
Kia Stonic
U unutrašnjosti se KX1 ističe oblim cevima, novim volanom i multimedijalnim sistemom sa ekranom osetljivim na dodir na prednjem panelu.

Što se tiče pogonskih jedinica, osnovna verzija stiže sa 1,4-litarskim turbobenzincem sa 95 i 100 KS uparenim sa šestostepenim automatikom ili manuelcem, a dostupan je samo prednji pogon.

Početna cena KX1 koji Kia pravi u saradnji sa lokalnim partnerom Dongfengom je oko 9.000 evra, dok najjeftinija verzija Stonica u Srbiji košta 1,25 MPI sa 84 KS u LX Active paketu opreme i petobrzinskim manuelnim menjačem košta 15.490 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

18 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

23 h

Podeli: