Kako izgleda novi Kia Soul za Evropu FOTO

Posle svetske premijere nove generacije korejskog krosovera koja je održana u Los Anđelesu, Kia je predstavila i verziju koja će se prodavati na evropskom tržištu.

Automobili

Izvor: B92

Nedelja, 02.12.2018.

12:00

Kako izgleda novi Kia Soul za Evropu FOTO

Zanimljivo je da se Kia odlučila da novi Soul u Evropi prodaje isključivo u verziji sa električnim motorom.

Dok će američki kupci dobiti i dve benzinske opcije, Evropljanima će biti ponuđen samo Soul EV sa novim litijum-jonskim polimer baterijama kapaciteta 64 kWh.

Korejski proizvođač tvrdi da nove baterije obezbeđuju veću autonomiju u vožnji od starih, ali nije objavio podatak o očekivanom radijusu kretanja jer još vrši testiranja ovog modela.
Informacije o tome koliko novi Soul EV može da pređe sa punim baterijama Kia će objaviti početkom 2019, a što se tiče pogonske jedinice u pitanju je novi elektromotor koji proizvodi 204 ks i 395 Nm. To je inače isti agregat koji se ugrađuje i u električni Hyundai Kona EV.

Performanse za sada nisu obelodanjene, ali je Kia saopštila da će vozač moći da odabere jedan od 4 predefinisana režima vožnje: Eco, Comfort, Sport i Eco+.
Kada u prvoj polovini 2019. novi električni krosover stigne u evropske prodaje salone biće dostupan u dva paketa opreme, standardnom Soul EV i Soul EV Designer Collection izdanju.

Designer Collection model podrazumeva estetska unapređenja i dodatne sadržaje, poput dvobojne karoserije, premijum audio sistema marke Harman-Kardon sa 10 zvučnika i dodatnim pojačalom, kožnog volana, grejanih sedišta sa presvlakama od veštačke kože i sl.

Kia Soul EV za Evropu izrađivaće se u Južnoj Koreji, a evropska publika će moći premijerno da vidi ovaj automobil najverovatnije na sajmu automobila u Ženevi, koji se održava početkom marta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: