Galerija: Škoda Fabia (redizajn)

Škoda je ovog proleća osvežila svoj popularni model iz B segmenta, a početak prodaje na pojedinim evropskim tržištima češki proizvođač je obeležio svežom galerijom fotografija ovog automobila.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 10.08.2018.

12:14

Galerija: Škoda Fabia (redizajn)

Prilikom restilizacije osvežene su obe karoserijske varijante – hečbek i karavan.

Kada je reč o dizajnu, napred su promenjeni farovi i maska hladnjaka, dok su pozadi restilizovani branik i stop svetla, a kupcima su po prvi put u Fabiji dostupna LED prednja i zadnja svetla.

Ponuda alu felni kod hečbeka proširena je točkovima promera 18 inča.
Motorizacija se sastoji od 4 trocilindarskia 1.0 litarska benzinca. Atmosferske MPI verzije dostupne su sa 60 ks (44 kW) i 75 ks (55 kW).

Tu su i dva TSI turbo benzinska agregata, koji osim turbo punjača imaju i sistem drirektnog ubrizgavanja goriva, a proizvode 95 ks (70 kW) i 110 ks (81 kW). Snažnija verzija može da se naruči i sa opcionim DSG menjačem sa duplim kvačilom.
Fabia je dobila i nove sisteme asistencije, čime se pojedine tehnologije aktivne bezbednosti spuštaju u niže segmente Škodinih vozila. Automobil je opremljen elektronskim sistemom za uočavanje drugih automobila koji se nalaze u mrtvom uglu i upozorenje vozača na njihovo prisustvo.

Redizajnirana Fabia ima i sistem koji motri na dešavanja iza vozila i alarmira vozača ako postoji opasnost od sudara otpozadi.

Još jedna novina je Light Assist, automatsko isključivanje dugih svetala u slučaju nailaska automobila u susret.
Škoda je u novoj Fabiji unapredila i multimedijalni sistem "Swing" koji sada ima 6,5 inčni ekran. U verzijama sa ugrađenim navigacionim sistemom, vozaču su na raspolaganju servisne informacije o stanju i uslovima u saobraćaju u realnom vremenu.

SmartLink+ tehnologija, sa funkcijama Apple CarPlay, Android Auto, MirrorLinkTM i SmartGate omogućava jednostavno povezivanje sa smartfon uređajima i prenošenje njihovih sadržaja na displej multimedijalnog sistema.

Restlizovana Fabia će stići na sva evropska tržišta u drugoj polovini godine, a više fotografija ovog automobila možete pogledati u našoj Galeriji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: