Pininfarina preti Tesli i Rimcu: Do stotke ispod 2 s

Nakon električnih koncepata HK GT i H500, te SUV-a na struju, Pininfarina sada najavljuje i hipersportski elektroautomobil.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 16.04.2018.

10:25

Pininfarina preti Tesli i Rimcu: Do stotke ispod 2 s

Otkako je indijska kompanija Mahindra & Mahindra pre par godina postala većinski vlasnik italijanske firme koja je poznata po dizajniranju brojnih legendarnih modela iz automobilske istorije, Pininfarina se polako orijentiše ka tržištu električnih automobila.

Zaokret u poslovanju nagovešten je pomenutim konceptima, od kojih je jedan prikazan na sajmu automobila u Ženevi 2018, a drugi će imati premijeru na predstojećem auto-salonu u Pekingu.

Osim toga, najavljen je i prodor u segemnt električnih SUV automobila.
Rimac C_Two
Ipak, pre ostalih serijskih modela Pininfarina planira da 2020. na tržište izbaci produkcijski električni hipersportski auto koji će koštati čak 2 miliona evra.

“Reč je o pravom hiperautomobilu koji će moži da pređe do 500 km sa punim baterijama”, kaže šef Pininfarine, Michael Perschke, za Automotive News Europe.

On nije otkrio detalje o ovom vozilu, ali je najavio da će automobil od 0 do 100 km/h stizati za manje od 2 s.

To znači da će Pinifarinina zver na 4 točka biti u rangu Rimca C_Two, kome je za isto ubrzanje dovoljno 1,85 s, i najavljenog Teslinog Roadstera 2 koji od 0 do 60 milja na sat (0-96 km/h) stiže za 1,9 s.
Tesla Roadster 2 za 2020.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: