Prve fotografije: Jeep Cherokee za 2018.

Jeep je predstavio dizajn restilizovanog modela Cherokee uoči premijere ovog vozila zakazane za januar i sajam automobila u Detroitu.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 20.12.2017.

09:35

Prve fotografije: Jeep Cherokee za 2018.

Cherokee za 2018. u osnovi je zadržao isti dizajn spoljašnjosti, koji je – kada je 2013. predstavljena aktuelna generacija – ocenjen kao kontroverzan, pre svega zbog specifičnog izgleda prednjeg dela vozila i neobičnog oblika farova.

Nakon restilizacije, farovi su nešto veći i konvencionalnijeg izgleda, a redizajniran je i prednji branik. Zadnji branik takođe je preoblikovan, kao i vrata prtljažnika, dok je pozicija registarske tablice pomerena naviše.

Unutrašnjost automobila ostala je nepromenjena.

Jeep za sada nije objavio tehničke detalje, ali ne očekuju se veće promene u pogonskoj gami.
Pojavom aktuelne generacije modela Cherokee pre 4 godine proizvođač je napravio potpuni zaokret u pogledu dizajna.

Umesto dotadašnje klasične kutijaste forme, nova verzija dobila je zaobljenije linije, a prednji deo vozila je u početku izazvao brojne negativne reakcije u javnosti.

Ljubitelji automobila marke Jeep smatrali su da je Cherokee izgubio prepoznatljivi vizuelni identitet, a u medijima su se pojavili podrugljivi komentari i poređenja na račun njegovog dizajna.
Međutim, ispostavilo se da je Jeep napravio dobar potez, s obzirom da je godišnja prodaja modela Cherokee u SAD udvostručena. U periodu 2014-2016. kupcima u Sjedinjenim Državama, koje su glavno tržište ovog modela, svake godine je prosečno isporučivano oko 200.000 automobila.

Poređenja radi, njegov prethodnik (koji se u SAD prodavao pod nazivom Liberty), u periodu 2001-2013. prosečno je svake godine privlačio manje od 100.000 kupaca.

Više detalja o restilizovanom modelu Cherokee biće poznato početkom 2018.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: