Ovo nismo očekivali od Infinitija

Nissanov premijum brend poznat je po savremenom dizajnu svojih automobila, ali ovog puta inspiraciju je potražio u prošlosti.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 14.08.2017.

10:57

Ovo nismo očekivali od Infinitija

Infiniti je sve iznenadio svojim retro konceptom nazvanim Prototype 9, koji će svetsku premijeru imati na tradicionalnom "Konkursu elegancije", koji se svake godine u avgustu održava u kalifornijskom Pebl Biču.
Automobil, koji svojim izgledom podseća na trkačke modele iz 30-tih godina 20. veka, izrađen je ručno i ima karoseriju od aluminijuma, otvoren kokpit i karakteristične starinske tokčkove sa "žičanom" konstrukcijom.

Da je reč o vozilu iza koga stoji Infiniti, naznačeno je na prednjem delu specifičnom maskom i značkom na haubi.
Uprkos retro dizajnu, Prototype 9 je automobil opremljen najsavremenijim pogonskim sistemom – električnim motorom koji je zasnovan na agregatu iz sledeće generacije najprodavanijeg modela na struju, Nissana Leaf.

Motor koji proizvodi 150 ks (110 kW) i 320 Nm, postavljen je pozadi i napaja se iz baterije od 30 kWh.
Zahvaljujući relativno maloj masi od 890 kg, Prototype 9 do stotke ubrzava za manje od 6 sekundi, dok je maksimalna brzina elektronski ograničena na svega 168 km/h.

Ipak, specifikacije i podaci o performansama u ovom slučaju nisu u prvom planu, s obzirom da je reč o konceptu koji neće dobiti svoju produkcijsku verziju, i koji će se koristiti u promotivne svrhe na velikim automobilskim izložbama širom sveta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

21 h

Podeli: