Novi Ladin SUV stiže 2017.

AutoVAZ je objavio prvu "tizer" fotografiju potkompaktnog SUV koncepta XCode, koji će imati premijeru na sajmu automobila u Moskvi krajem avgusta.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 22.08.2016.

13:27

Novi Ladin SUV stiže 2017.
Foto: Lada/Facebook

Lada već neko vreme više nije sinonim za kockaste automobile koji su nekada krstarili putevima Sovjetskog Saveza i Istočne Evrope, a na svakoj novoj generaciji modela ove marke primetan je značajan napredak. Najnovije Lade, kao što su Vesta i X Ray, donose i pomak u dizajnu, za koji je zaslužan Stiv Matin (radio za Mercedes i Volvo). Njega je ruski proizvođač angažovao 2011. godine sa ciljem da modernizuje izgled budućih Lada.

Vozila iz Matinove ere prepoznatljiva su po detaljima u obliku stilizovanog slova "X", koji su prisutni na maski hladnjaka, ali i na vratima automobila.

Koncept Lada XCode nastavlja ovu tradiciju. Delimično zatamljena fotografija otkriva siluetu vozila i "X" nabore na vratima, poput onih na modelima Vesta i X Ray. Premijera je zakazana za 24. avgust i moskovski auto-salon, a koncept predstavlja osnovu budućeg serijskog potkompaktnog SUV-a koji se očekuje 2017. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: