Audi TT RS za 2017: 5 cilindara i 400 ks (FOTO)

Najjača verzija treće generacije Audija TT imala je premijeru na sajmu automobila u Pekingu. U glavnom gradu Kine predstavljene su obe varijante automobila - Coupe i Roadster, a novi Audi TT RS u evropske prodajne salone stiže na jesen.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.04.2016.

09:00

Audi TT RS za 2017: 5 cilindara i 400 ks (FOTO)
Audi TT RS Coupe

Ispod haube obe verzije nalazi se prerađeni petocilindarski 2.5 litarski turbo benzinac, sa novim blokom motora od aluminijuma, zahvaljujući čemu je njegova masa manja za 10 kg.

Motor razvija 400 ks i 480 Nm maksimalnog obrtnog momenta i standardno je uparen sa sedmostepenim automatskim menjačem sa duplim kvačilom i komandama za ručnu promenu brzina na volanu, dok klasičan manuelni menjač nije dostupan čak ni kao opcija.
Audi TT RS Coupe
Snaga se prenosi na sva 4 točka uz pomoć Auidjevog quattro sistema. Od 0 do 100 km/h Coupe stiže za izvanrednih 3,7 s, a Roadster, koji je nešto teži zbog mehanizma pokretnog krova, za 3,9 s. Koliko je ovaj rezultat za respekt, pokazuje poređenje sa Audijem R8 koji sa svojih sa 540 ks iz mesta do stotke stiže za 3,5 s.

Inače, maksimalna brzina Audija TT RS elektronski je ograničena na 250 km/h, a proizvođač kao opciju nudi podizanje ovog limita na 280 km/h.
Audi TT RS Roadster
U odnosu na standardni TT, RS verzija ima spušteno oslanjanje za 10 mm, a uz doplatu je dostupno i specijalno sportsko ogibljenje sa Audijevim Magnetic Ride sistemom i adaptivnim amortizerima. Automobil se isporučuje sa 19 inčnim alu felnama i kočnim diskovim promera 370 mm, dok se kao opcija nude i 20 inčni točkovi od lake legure i kočnice od ugljeničnih vlakana i keramike.
Audi TT RS Roadster
Poput svih Audijevih RS modela, i ovaj je jasno prepoznatljiv po drugačijoj maski hladnjaka, velikim otvorima za vazduh na prednjem braniku i spliteru, dok se pozadi ističe spojler na vratima prtljažnika, masivni difuzor i dva simertična ovalna otvora izduvnih cevi. Osim toga, Audi je po prvi put u jednom serijskom automobilu kao opciju ponudio OLED (organsku LED) tehnologiju na stop svetlima.
Audi TT RS počeće da se prodaje tokom jeseni, a cena za Coupe u Nemačkoj će iznositi 66.400 evra, dok će Roadster koštati 69.200 evra

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: