Novi Volvo XC90 koštaće od 62.456 €

Volvo je saopštio da će druga generacija SUV modela XC90, koja je predstavljena krajem avgusta u Stokholmu, u osnovnoj verziji imati cenu od 62.456 evra.

Izvor: B92

Utorak, 02.09.2014.

14:10

Default images

Novi XC90 plod je trogodišnjeg rada zaposlenih u Volvou, a deo je investicionog programa vrednog 11 milijardi američkih dolara, saopštila je ta kompanija.

Uz potpuno novi dizajnerski izraz, XC90 donosi i novu, podesivu SPA platformu, na kojoj će biti zasnovani budući modeli ovog proizvođača, ali i novu tehnologiju pogonskih sistema.

Volvo tvrdi da Novi XC90 nudi najopsežniji i tehnološki najsofisticiraniji standardni bezbednosni paket u aktuelnoj automobilskoj industriji, a koji uključuje i zaštitu u slučaju sletanja sa puta i automatsko kočenje na raskrsnicama.

U slučaju izletanja sa puta, automobil detektuje šta se događa i automatski zateže sigurnosne pojaseve na prednjim sedištima, kako bi zadržao putnike u njihovim bezbednijim položajima. Da bi se sprečile povrede kičme, apsorbuje se energija udara između sedišta i okvira za sedišta, tako što dolazi do upijanja vertikalnih sila koje mogu nastati kada automobil udari točkovima u podlogu nakon izletanja sa puta.

Volvo XC90 opremljen je i tehnologijom automatskog kočenja koja deluje u situacijama poput one kada na raskrsnici ispred automobila iznenada "izleti" drugo vozilo.
Volvo XC90 Rugged Luxury
Novi XC90 dostupan je sa brojnom opcionom opremom koja omogućava vlasniku da u potpunosti personalizuje automobil.

Postoje dva osnovna stilska paketa spoljašnjosti.

Urban Luxury paket kombinuje karoserijske elemente u boji vozila s detaljima od poliranog nerđajučeg čelika i ekskluzivnim 21 inčnim alu felnama koji zaokružuju elegantni izgled ove verzije.

Za razliku od ove, urbanije varijante, Rugged Luxury paket naglašava robustan izgled automobila pomoću mat crnih karoserijskih elemenata i jedinstvenih 22 inčnih felni.

Paleta motora sastoji se od dvocilindričnih turbo-punjenih benzinskih i dizel agregata, a u ponudi će biti i hibridni "plug-in" model.

Osnovna verzija novog XC90 biće opremljena 2.0 litarskim Drive-E četvorocilindričnim turbo-benzincem sa 257 ks (189 kW) i 350 Nm. Najslabiji dizelaš proizvodiće193 ks (142 kW) i 400 Nm maksimalnog obrtnog momenta

Volvo XC90 za 2015. imaće svetsku premijeru na pariskom salonu automobila, početkom oktobra, a u prodajne salone stiže početkom 2015, kada će biti poznato više detalja o cenama na našem tržištu.

Saznajte više o novom Volvou XC90.

Pogledajte galeriju fotografija: Volvo XC90.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: