Stiže Golf R sa 400 ks!

Volkswagen će na sajmu automobila u Pekingu predstaviti koncept Golf R 400 koji će ispod haube imati motor od čak 400 ks.

Izvor: B92

Četvrtak, 17.04.2014.

08:59

Default images

Volkswagen je želeo da impresionira fanove svog najpopularnijeg modela tako što će konstruisati Golf R koji u odnosu na 300 ks sa koliko raspolaže standardna verzija ovog modela ima dodatnih 100 konja.

Nije saopšteno koja je tačno vrsta motora upotrebljena u ovom konceptu, ali poznato je da klasični Golf R za pogon koristi četvorocilindrični 2.0 litarski turbo-benzinac.

Osim značajno veće snage pogonske jedinice, povećan je i maksimalni obrtni moment i to za 70 Nm, tako da ovaj automobil može da razvije 450 Nm.
Ova unapređenja dovela su do poboljšanja performansi. Golf R 400 od 0 do 100 km/h ubrzava za 3,9 s što je za čitavu sekundu bolje vreme u poređenju sa serijskim modelom.

Maksimalna brzina iznosi 282 km/h, a u saopštenju se na navodi da li je ona elektronski ograničena kao kod standardnog Golfa R. Snaga se kao i kod serojske verzije prenosi na sva 4 točka.

Fotografije i više detalja o ovom automobilu biće dostupno nakon njegove premijere na auto-salonu u Pekingu, a na priloženim crtežima može se videti da Golf R 400 ima nešto drugačiji izgled prednjeg dela i redizajnirani branik.

Pročitajte više o standardnom Golfu R.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

22 h

Podeli: