Suzuki Swift - gradski samuraj

Suzuki Swift nove generacije se pojavio na tržištu sredinom prošle godine i, u odnosu na prethodnika, koji je bio prisutan šest godina na tržištu – porastao pomalo.

Izvor: B92

Sreda, 14.09.2011.

09:18

Default images

To je i dalje automobil sa zaobljenom njuškom, uspravnim vetrobranom, krovom koji se spušta ka unazad i, kao katanom, odsečenim zadnjim delom.

Osim što je porastao u dužinu za 9 centimetara pa je sada dugačak 3,85m, zapravo su porasli i farovi koji su sada i duži i zašiljeniji, kao i nosić. Stesao se i u struku a bočna stakla, od kojih su zadnja zatamnjena, takođe deluju manja nego što je to slučaj kod „starijeg brata“.

Unutrašnjost Swifta u GS paketu opreme obiluje rešenjima koja se sreću u većim automobilima i u višem cenovnom rangu. Od startovanja „na dugme“, preko grejanih sedišta do digitalnog klima uređaja i tempomata sa komandama na upravljaču.



Motor ispod haube ima 1200 „kubika“ i 94 konja, ali i VVT - varijabilno otvaranje usisnih i izduvnih ventila. Odlično se „vrti“ i lepo vuče već od 1500, ali radost počinje tek od 3000 obrtaja. Potrošnja se kreće od 4,9 do 6,8 litara na sto kilometara, ali je teško ostati u tim okvirima jer vas sam izgled Swifta i zvuk motora tera da ovaj auto vozite na limitu i „obarate brzinske rekorde“ od semafora do semafora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: