Šta Putin ima u garaži?

Na web stranici Kremlja upravo je objavljen popis imovine Vladimira Putina, uključujući automobile koji su u njegovoj garaži.

Izvor: B92

Sreda, 02.02.2022.

17:00

Šta Putin ima u garaži?
Foto: AvtoVAZ

Prema spisku imovine ruskog predsednika koji je objavio Kremlj, Vladimir Putin ima garažu od samo 18 m2 sa tri automobila i prikolicom.

Automobili nisu ništa posebno, jer postoje dva GAZ-a i Lada Niva. Što se tiče prikolice, ona služi kao osnova za integraciju šatora za kampovanje.

Dva GAZ-a su M21 Volga, limuzina proizvedena od 1955. do 1970. u Gorkom i bila je prilično avangardna u to vreme.

Naime, to je jedan od prvih automobila koji je opremljen motorom od 75 konjskih snaga u potpunosti napravljenim od aluminijuma i uparen sa automatskim menjačem.

Pored njih je ruska ikona, poznatija od Nevskog prospekta, velika Lada Niva kupljena 2009. godine. Prema fotografijama koje kruže internetom, radi se o dobro opremljenoj verziji, sa off-road oduškom, dodatnom zaštitom za karoseriju, vidljivo rađenim felnama po meri.

S druge strane, automobil nema svoj originalni motor, Vladimir Putin je više voleo da Opelov motor ima malo više konjskih snaga ispod haube. Čini se da u slobodno vreme Vladimir Putin više voli kampovanje nego opuštanje u prijatnim odmaralištima na moru.

U njegovoj garaži nalazimo i prikolicu Skif sa tendom na uvlačenje.

Gledajući fotografiju postavlja se pitanje da li je predsednik Putin ikada postavio šator i spavao u njemu. Možda ne jedan od njegovih izleta u sibirske vode kada lovi štuke, šapuće tigrovima i igra pasijans sa medvedima.
Foto:GAZ

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

69 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: