Brza zamena baterija – stigla u Evropu

Nio je u Kini poznat kao proizvođač koji se od početka nametnuo jedinstvenim konceptom, brze zamene baterija za električna vozila.

Izvor: B92

Ponedeljak, 24.01.2022.

18:00

Brza zamena baterija – stigla u Evropu
Foto: ginger_polina_bublik/Shutterstock

Pri kraju ste baterije, stanite na njihovoj stanici i za pet minuta zamenite praznu bateriju punom i nastavite put.

Nio je ozbiljno zagrizao veliki evropski kolač, a najslađi je trenutno u Norveškoj.

Tamo su ljudi bogati i ekološki svesni, vlast podstiče kupovinu električnih automobila, a blagostanje se finansira izvozom skupe nafte. Ako vam se ovo čini malo licemernim, znate da jeste, ali ko smo mi da sudimo?

Sve u svemu, tržište električnih automobila u Norveškoj raste iznad 50 odsto, a Nio planira da se nametne uslugom zamene baterija.

Stoga je, podržavajući prodaju SUV-a ES8, odlučio da instalira prvu stanicu za zamenu baterija na evropskom tlu, u norveškom gradu Dramen. Kupcima će biti obezbeđen model pretplate, koji će otvoriti uslugu zamene baterija.

Da Kinezi, odnosno Nio razmišljaju ozbiljno, pokazuje i sporazum sklopljen sa Shell-om o proširenju stanica za zamenu baterija u Evropi...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

23 h

Podeli: