Stiže Cadillac Escalade-V, imaće skoro 700 "konja" FOTO

Cadillac je objavio prve fotografije novog "monstruoznog" SUV-a.

Izvor: B92

Ponedeljak, 24.01.2022.

13:35

Stiže Cadillac Escalade-V, imaće skoro 700
Foto: Cadillac promo

Američki proizvođač odlučio je da se konačno umeša u borbu na tržištu luksuznih SUV vozila visokih performansi. Moćni Escalade-V najavljen je za proleće 2022, a uoči premijere objavljene su prve fotografije i neki detalji o ovom vozilu.

Oznaka V-serije rezervisana za modele koja predstavljaju vrhunac performansi Cadillaca, istaknut dizajn i inovativnu tehnologiju, kažu u američkom proizvođaču.
Foto: Cadillac promo
Stilski, auto nastavlja stopama modela Escalade Sport i Sport Platinum usvajanjem mrežaste prednje rešetke i zatamnjenih detalja na karoseriji.

Međutim, Escalade-V ide korak dalje sa sportskim prednjim branikom i naglašenim otvorom za vazduh. Sa sztrane su "usisi" koji podsećaju na one koje smo videli na modelima CT4-V i CT5-V Blackwing.
Foto: Cadillac promo
Tu su još oznake V-serije na vratima i specijalno dizajnirani točkovi od lake legure opremljeni kočnicama visokih performansi sa crvenim čeljustima.

Automobil takođe ima sportski izduvnim sistemom sa četiri cevi i modifikovani zadnji branik sa diskretnim difuzorom.
Foto: Cadillac promo
Izgleda unutrašnjosti za sada nije otkriven jer je Cadillac objavio samo jednu fotografiju na kojoj se vidi volan presvučen kožom sa oznakama V-serije.

Međutim, možemo očekivati neke posebne detalje, kao i poznati zakrivljeni OLED ekran koji se sastoji od tri zasebna digitalna displeja.
Foto: Cadillac promo
Cadillac drži i specifikacije u tajnosti, ali se očekuje da će automobil koristiti isti 6.2-litarski V8 sa kompresorom kao i model CT5-V Blackwing.

Ukoliko je taj agregat u pitanju, poznato je da on proizvodi 677 KS (498 kW) i 893 Nm obrtnog momenta u pomenutoj limuzini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

23 h

Podeli: