Najstariji aktivni vozač u Srbiji produžio dozvolu u 94. godini VIDEO

"Za dobrog vozača najvažnije je da poštuje sve propise i bude pažljiv u saobraćaju".

Izvor: Izvor: B92, RINA

Petak, 16.04.2021.

17:14

Najstariji aktivni vozač u Srbiji produžio dozvolu u 94. godini VIDEO
Foto: RINA

Najstariji vozač u Srbiji je Ivanjičanin Tikomir Bešević, koji uveliko gazi desetu deceniju, ali i dalje sedi za volanom svog četvorotočkaša.

Prošao je sve potrebne testove i lekarske preglede, i u 94. godini ponovo produžio svoju vozačku dozvolu.

"Pre nego što mi produže dozvolu, odem kod nekoliko lekara. Proveravaju mi vid, sluh, reflekse i sve ono što je potrebno da bi čovek vozio kola. Za dobrog vozača najvažnije je da poštuje sve propise i bude pažljiv u saobraćaju", rekao je deda Tika za RINU.
Foto: RINA
Iako gazi devedesete, on čita bez naočara i obavlja sve poslove koje rade ljudi i trideset godina mlađi od njega. Ceo život je radio i kaže da je zahvaljujući tome sačuvao zavidnu vitalnost.

Vozački ispit je položio pre više od 70 godina, a u svom vozačkom stažu ispod točkova je ostavio na stotine hiljada kilometara, jer ga nije umaralo da vozi do Turske, Italije, Nemačke i Austrije.

"Ipak sam svestan da više nisam mladić u najboljim godinama i za volanom provodim daleko manje vremena. Vozim samo kratke relacije", kaže ovaj najstariji vozač u Srbiji.
Foto: RINA
Tokom svoje vozačke karijere ostao je, kako kaže, veran kralju automobila - Mercedesu.

"Tih davnih četrdesetih kad sam krenuo da vozim, prvo sam kupio 'pežo', a posle 'mercedes'. Od kad sam prvi put seo u njega, proizvođača više nisam menjao. Za mene je 'mercedes' neprikosnoven", naglašava.

U Ivanjici svi dobro znaju Tikomira i njegov beli Mercedes, a mnogi od njih su se sa njim i provozali.

Pogledajte prilog TV Prva o ovom legendarnom vozaču iz Ivanjice:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: