Premijera: Seat Ibiza (redizajn) FOTO/VIDEO

Restilizovana Ibiza dostupna je sa motorima od 80 do 150 konjskih snaga.

Izvor: B92

Četvrtak, 15.04.2021.

13:02

Premijera: Seat Ibiza (redizajn) FOTO/VIDEO
Foto: Seat promo

Seat je redizajnirao svoj najprodavaniji model čija je aktuelna generacija u prodaji od 2017. godine.

Intervencije na spoljašnjosti automobila su diskretne i uključuju farove čije pojedine komponente imaju LED tehnologiju čak i u bazičnim verzijama, dok su full-LED farovi dostupni kao opcija.

Paleta boja je proširena sa dve nove nijanse nazvane Asphalt Blue i Sapphire Blue, a kozmetičke promene obuhvataju i tri nova dizajna alu felni - dva za točkove prečnika 17 i jedan rezervisan za one veće, od 18 inča.

Pogled na zadnji deo vozila otkriva novi, stilizovani "Ibiza" logo - nešto slično smo već mogli da vidimo na modelu Leon poslednje generacije.
Foto: Seat promo
Seat je unapredio i unutrašnjost, pa je sada 8,25-inčni ekran multimedijalnog sistema standard, dok se uz doplatu može dobiti i veći, 9,2-inčni displej.

Ekran je sada na vrhu centralne konzole i ima oblik tableta, dok je u prethodnoj verziji bio postavljen niže i uklopljen u komandnu tablu.

Na raspolaganju je i digitalna instrument tabla, pri čemu je ispred vozača ekran dijagonale 10,25 inča. Španski proizvođače se pohvalio i kvalitetnijim materijalima u enterijeru, a Ibiza za 2021. ima i novi volan, koji je u skupljim paketima opreme (FR i Xcellence) obložen Nappa kožom.

Bočni ventilacioni otvori sada su kružnog oblika, dok je u bogatije opremljenim verzijama LED ambijentalno osvetljenje u kabini prošireno i na okvire "ventilacije".
Foto: Seat promo
Kada je reč o motorizaciji, osnovnu verziju pokreće trocolindarski 1.0 atmosferac sa 80 KS.

Sledi 1.0 TSI turbo-benzinac, takođe sa tri cilindra, koji isporučuje 95 KS i 175 Nm. Oba motora su uparena sa 5-brzinskim manuelnim menjačem.

Snažnija TSI verzija proizvodi 110 KS i razvija 200 Nm, a može se kombinovati sa 6-brzinskim manuelnim ili 7-stepenim DSG menjačem sa duplim kvačilom.
Foto: Seat promo
U vrhu ponude je 4-cilindarski 1.5 TSI turbo-benzinski agregat sa 150 konjskih snaga i 250 njutn-metara maksimalnog obrtnog momenta.

Kupci koji žele da uštede na gorivu mogu da odaberu i trocilindarski 1.0 TSI sa pogonom na komprimovani prirodni gas (CNG). Ovaj motor raspolaže sa 90 KS i 160 Nm, a snaga se na točkove prenosi putem 6-brzinskog manuelnog menjača.
Foto: Seat promo
Restilizovani Seat Ibiza će se, kao i do sada, izrađivati u pogonu Martorelj u Španiji, a proizvodnja počinje u trećem kvartalu 2021.

Prvi primerci bi do kupaca trebalo da stignu do kraja godine.
Foto: Seat promo
Foto: Seat promo
Foto: Seat promo
Foto: Seat promo
Foto: Seat promo
Foto: Seat promo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

22 h

Podeli: